Dårlig klimanytt

0

Mens den økonomiske kriser raser og eurosonen vakler på kanten av stupet, er det knapt noen som er opptatt av klimaet. Et gammelt ordtak sier «intet nytt er godt nytt», men det gjelder dessverre ikke her.

CO2-nivået i atmosfæren nærmer seg 400 ppm

CO2-nivået i atmosfæren måles i ppm (parts per million, altså deler per million). Det er allmenn enighet om at det nivået som er holdbart på lang sikt er 350 ppm, mens 450 ppm regnes som katastrofalt.

Det er observatoriet på Mauna Loa på Hawaii som leverer de mest pålitelige dataene om atmosfæren. Observatoriet sender ut månedlige rapporter om sine målinger og de viser at 350-grensa ble passert i januar 1988.

Målingene for april 2012 er nettopp publisert, og det er dessverre dårlig nytt.

Tallet er 396,18. Økninga fra april i fjor er på hele 2,9 ppm, noe som er markant over den gjennomsnittlige økninga det siste tiåret (1,5 ppm). Bare 2010 var verre med ei økning på 3 ppm. Vi nærmer oss altså 400 ppm, og det med stadig raskere tempo. Og politikerne gjør absolutt ingenting, annet enn å prate.

Les Vær rasende, menneske.

og Klimameldinga, berget som fødte ei mus

 

Forrige artikkelIllusjonene om Hollande
Neste artikkelEuroen bygd på svindel
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).