Dårlig klimanytt

0

Mens den økonomiske kriser raser og eurosonen vakler på kanten av stupet, er det knapt noen som er opptatt av klimaet. Et gammelt ordtak sier «intet nytt er godt nytt», men det gjelder dessverre ikke her.

CO2-nivået i atmosfæren nærmer seg 400 ppm

CO2-nivået i atmosfæren måles i ppm (parts per million, altså deler per million). Det er allmenn enighet om at det nivået som er holdbart på lang sikt er 350 ppm, mens 450 ppm regnes som katastrofalt.

Det er observatoriet på Mauna Loa på Hawaii som leverer de mest pålitelige dataene om atmosfæren. Observatoriet sender ut månedlige rapporter om sine målinger og de viser at 350-grensa ble passert i januar 1988.

Målingene for april 2012 er nettopp publisert, og det er dessverre dårlig nytt.

Tallet er 396,18. Økninga fra april i fjor er på hele 2,9 ppm, noe som er markant over den gjennomsnittlige økninga det siste tiåret (1,5 ppm). Bare 2010 var verre med ei økning på 3 ppm. Vi nærmer oss altså 400 ppm, og det med stadig raskere tempo. Og politikerne gjør absolutt ingenting, annet enn å prate.

Les Vær rasende, menneske.

og Klimameldinga, berget som fødte ei mus

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.