Fra bilhovedstad til spøkelsesby

3

I dag vil jeg ta dere med på byvandring i Detroit. Byen var en gang verdens bilhovedstad, en dynamisk storby med over to millioner innbyggere. Industrien har kollapset eller blitt flyttet til Kina. Tilbake står en spøkelsesby. Verdens rikeste land er på vei mot en tredjeverdenøkonomi.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SWEdjiEJg0U&feature=related]

Les mer om dette i Sammenbruddet.

Oppdatering 30.01.2013:

Detroit på randen av konkurs.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. […] Gjeld kan fungere slik du skriver. Men de siste tjue åra har det ikke vært noe forhold mellom produktivitetsvekst og gjeld. Produksjonen i Vesten har stagnert. Industrien er flyttet ut. Men gjelda øker eksponentielt. Alle tidligere imperier har opplevd det samme på slutten. De degenererer og må øke gjelda for å bevare makta. I USA er flere byer konkurs, et stort flertall av statene er på randen av konkurs og de klarer ikke å opprettholde grunnleggende infrastruktur, som veier, strømnett, kloakk, broer, tunneller. De klarer heller ikke å betale for utgifter som brannvesen og politi. Men gjelda deres, og gjelda til USA øker. Den en gang så stolte bilindustrien er delvis rasert. Bilismens hovedmetropol Detroit er delvis en spøkelsesby. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.