Litt statistikk – for dem som liker sånt

0

Det er mye tall i Sammenbruddet, men det er naturligvis fordi jeg ønsker å dokumentere påstandene mine så godt som mulig, og for at leserne skal kunne gå meg kritisk etter i sømmene. Her er litt mer tall. Dette er oppdateringer av ting jeg skriver om i boka, og som den skarpe leseren vil se, fortsetter tendensen som før: Kina styrker seg, Vesten taper.

Stålproduksjonen i verden

Et typisk tegn på industriell styrke for en kapitalistmakt pleide å være stålproduksjonen. Det siste tiåret har det gått sånn:

Kilde: World Steel Association, millioner tonn

I 2010 fordeler stålproduksjonen seg slik, prosentvis:

Verdens bilproduksjon

USA har i ett århundre vært sjefen for verdens bilproduksjon. Men Henry Fords hjemland har tapt gamle skanser. Vi har tatt med alle motorkjøretøyer. Nå ser det slik ut:

Wikipedia 2011

Som dere vil se har Kina økt ni ganger siden 2000, mens USA har falt ned på tredjeplass.

Monopolisering av finanskapitalen

Siden jeg først er inne på å dele ut litt statistikk, så kan jeg ikke dy meg for å vise hvor kjapt finanskapitalen i USA er blitt monopolisert det siste tiåret. Denne har jeg rappet fra Lenin’s Tomb, en svært interessant blogg. (Om dette gjør meg til Tombraider skal jeg la ligge.)

Men alt dette må naturligvis settes i sammenheng med dokumentasjon og analyse i Sammenbruddet.

Til slutt må jeg bare få anbefale John Stewarts kommentar til republikanernes reaksjoner på Occupy Wall Street i The Daily Show. Enjoy!

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.