Vaksine-studie satt på pause etter «uforklarlig sykdomstilfelle»

0
Foto: Shutterstock

Det amerikanske selskapet Johnson & Johnson har satt sin vaksinestudie på pause etter at de har oppdaget sykdom hos en av deltagerne. Dette skriver VG 13. oktober 2020. Avisa fortsetter:

Det bekrefter Johnson & Johnson i en pressemelding natt til tirsdag. Det var statnews.com som først meldte at vaksine-testingen var satt på pause.

– Vi har midlertidig stoppet videre tester av alle våre kliniske studier med Covid-19-vaksinen, inkludert vaksinen i fase 3, på grunn av en uforklarlig sykdom hos en av deltagerne. I henhold til våre retningslinjer blir sykdommen undersøkt og evaluert av uavhengige Data Stafety Monitoring Board, skriver selskapet.

Janssen Pharmaceutical Companies, som eies av Johnson & Johnson, samarbeider med amerikanske Beth Israel Deaconess Medical Center om utviklingen av coronavaksinen. EU er blant de som har inngått en avtale om kjøp av denne vaksinen til sine medlemsland – og Norge – dersom den ferdigstilles.

Det må være en alvorlig bivirkning som er oppdaget, ellers ville ikke et så stort program ha blitt stanset.

8. september 2020 ble vaksineprogrammet til AstraZeneca og Oxford University stanset, også på grunn av bivirkninger. Det er tatt opp igjen, men er fortsatt stanset i USA. Den multinasjonale industrigiganten Johnson & Johnson (nr. 37 på lista over de største korporasjonene i USA) måtte i 2019 ut med 572 millioner dollar etter den første rettssaken hvor en legemiddelprodusent holdes ansvarlig for å ha bidratt til opioid-epidemien i USA. Dette skriver E24.

Johnson & Johnson dømt for å ha bidratt til opioid-epidemi

Det norske Oljefondet er en av de store eierne av Johnson & Johnson med sin eierpost på 35 milliarder kroner eier «Norge» 1,04 prosent av selskapet. De aller største eierne er de vanlige mistenkte: Vanguard, BlackRock og State Street.

Vil du vippse til steigan.no, bruk Vipps 116916.

Forrige artikkelHvorfor betalte Leon Black 50 millioner dollar til Jeffrey Epstein?
Neste artikkelNye Kristiansand – bygd på sviktende grunn