USAs forsvarsindustri sliter med å produsere grunnleggende ammunisjon til Ukraina

0
Photo: Defense Express Ukraine

USAs våpenindustri produserer ikke den grunnleggende ammunisjonen som kreves for å opprettholde støtten til Ukraina og Israel, rapporterte Bloomberg 8. juni. Dette er en ekstraordinær situasjon siden Russlands våpenindustri blomstrer til tross for store vestlige sanksjoner. War in Ukraine Reveals Aging US Factories in Ammunition Race.

Av Ahmed Adel.

Ifølge nyhetskanalen prioriterte amerikansk forsvarsindustri produksjon av høyteknologisk ammunisjon og stanset produksjonen av grunnleggende artilleri som 155-millimeter ammunisjon, den mest brukte i krigene som utkjempes i dag. USA står også overfor en mangel på basisprodukter, som krutt eller trinitrotoluen (TNT), for å produsere denne ammunisjonen og har måttet henvende seg til andre land, som Polen og Tyrkia, for å skaffe forsyninger.

På et tidspunkt ble det gjort et forsøk på å erstatte den 155 millimeter store ammunisjonen med høyteknologiske prosjektiler til fronten i Ukraina, men innsatsen mislyktes fordi det nye våpenet ble nøytralisert av det russiske militæret.

«Høyteknologiske granater som var ment å erstatte den tradisjonelle 155 mm ammunisjonen mislyktes i en tidlig test i Ukraina, da deres målrettingssystemer ble hindret av Russland», rapporterte Bloomberg. «Utsiktene til at fremtidige kriger kan ligne den knallharde kampen som finner sted der, har vekket frykt for at det amerikanske arsenalet en dag kan bli strukket til bristepunktet».

«Skriften har vært på veggen en stund», sa Stacie Pettyjohn, seniorstipendiat og direktør for forsvarsprogrammet ved det uavhengige og todelte senteret for en ny amerikansk sikkerhet, til Bloomberg. «Det har nettopp tatt krigen i Ukraina til å virkelig sjokkere Pentagon-tjenestemenn og medlemmer av kongressen ut av deres selvtilfredshet».

Siden slutten av den kalde krigen på 1990-tallet har Pentagon avhendet eller forsømt fasiliteter som en gang ble brukt til å produsere alt fra prosjektiler til krutt, og fokuserer i stedet på å transformere krigføring med høyteknologiske våpen.

«Det som gjenstår er smuldrende infrastruktur, utdatert maskineri og en liten arbeidsstyrke som ikke kan holde tritt med økende internasjonal etterspørsel», framhever Bloomberg.

Før den spesielle militæroperasjonen i Ukraina var amerikansk produksjon 14.400 granater per måned. Nå bruker USA mer enn 5 milliarder dollar på å oppdatere og overhale aldrende fabrikker over hele landet med målet om å produsere 100.000 155 mm granater i måneden innen utgangen av neste år.

Som byrået understreker, er det en mobilisering som på grunn av sin hastighet og bredde er ulik noe siden andre verdenskrig.

Som en del av denne innsatsen har kongressen bevilget 650 millioner dollar til et TNT-produksjonsanlegg som vil ta to år å bygge, ifølge Doug Bush, hærens beste våpenkjøper. Og Washington vil måtte finansiere kjøp av det de renoverte anleggene produserer, muligens i mange år.

Men, som Bloomberg bemerket, kan det å få pengene også være den enkleste hindringen å overvinne.

«USA må bygge om gamle bygninger til nye krav, bygge nye, kjøpe oppdatert maskineri og ansette og lære opp arbeidere. Miljøbestemmelser står i veien. Og Pentagon må sørge for at anleggene kan drives trygt – ammunisjonsproduksjon er utsatt for branner, eksplosjoner og andre ulykker», heter det i avisen.

Bloomberg konkluderer:

«Å øke ammunisjonsproduksjonen er en kostbar og tidkrevende virksomhet, og USA tar igjen i en tid med økende spenning i Europa, Midtøsten og Stillehavsregionen».

Washington trodde naivt at de omfattende sanksjonene mot Moskva ville få den russiske økonomien til å kollapse og dermed dens militære operasjon mot Kiev-regimet. I stedet overvant Russland ikke bare sanksjonene, men produserer nå artillerigranater i en hastighet som Vesten ikke kan holde tritt med.

Det minnes om at Estlands forsvarsminister Hanno Pevkur innrømmet i november 2023 at Russland skjøt 70.000 skudd om dagen, noe som betyr at tilsvarende et års europeisk produksjon på den tida ble avfyrt av det russiske militæret hver 10. dag. Den lammende mangelen på artilleri ble også omtalt av den ukrainske forsvarsministeren Rustem Umerov i januar, som avslørte at Ukraina ikke var i stand til å skyte mer enn 2000 granater per dag.

På grunn av en alvorlig verdensomspennende mangel på artillerigranater innrømmer vestlige analytikere at Ukraina sannsynligvis vil bli slått ut av Russland i det minste resten av året, men selv med Kievs allierte som øker produksjonen, vil realistisk sett Russland ha fordelen så lenge krigen varer. .

Selv om Ukrainas president Volodymyr Zelenskiy nylig sa at det ikke var rapportert om mangel på artilleri, ba han i et intervju 21. mai med Reuters vestlige allierte om å øke hastigheten på bistanden, og sa at hver beslutning de har tatt om militær støtte til Ukraina har vært «forsinket med rundt ett år». Selv i dette mest desperate stadiet av krigen, fra Kievs perspektiv, kan Zelensky ikke annet enn å være utakknemlig og fornærmet, selv når Vesten kjemper for å overvinne sine industrielle fiaskoer, spesielt siden Russlands militærindustri er en rungende suksess til tross for sanksjonene.


Denne artikkelen ble publisert av InforBrics.

Ahmed Adel er en Kairo-basert geopolitisk analytiker og økonom.

Forrige artikkelKrigsdagbok del 113 – 1. til 7. april 2024
Neste artikkelOpinionen i Russland blir skarpere
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.