Overdødelighet og vaksinering – Filippinene

0

Av Terje Hansen, Foreningen lov og helse, 4. juni 2024 

I november 2023 ble det i det filippinske parlamentet (representantens hus) stemt for å starte etterforskning av overdødeligheten i landet. Tallene fra Philippine Statistics Authority (deres variant av SSB) viste en overdødelighet på 260 000 ekstra i 2021 og 67 000 ekstra i 2022. Komitéen som skal se på dette startet undersøkelsene i februar 2024.

De fremkommer at dødelighetsutviklingen fra 2016-2020 var på ca 2 % økning, mens overdødeligheten i 2021 spratt opp til en økning på hele 43 % (!) fra da vaksineringen startet. Her kan du se et utdrag i en høring i parlamentet (representantens hus):

Jeg legger ved to av grafer fra høringen:

(Overdødelighets-graf fra høringen i det filippinske parlamentet)

Det er interessant å kikke på månedene, og sammenligne de år for år. Klimaet på Filippinene er veldig stabilt temperaturmessig gjennom året, og det er bare 3-4 grader forskjell mellom den kaldeste og den varmeste årstiden, ergo har de ikke en typisk “vintersesong”. Juni-november er perioden som gjerne kalles en regnsesong.

Når det gjelder dødelighet per måned er det nesten ingen måned gjennom året 2020 som har flere døde enn for samme måned året før (i 2019), bortsett fra juli og august hvor det er noen flere døde enn samme måned i 2019. Når det gjelder 2021 blir det annerledes. Februar 2021 (rett før vaksineutrullingen) har faktisk en tydelig økt dødelighet i forhold til året før, men det er fra mars 2021 at overdødeligheten inntrer, og det blir dramatisk måned for måned, hvor august og september er ekstreme.

Neste graf:

(Overdødelighets-graf fra høringen i det filippinske parlamentet)

Budskapet i det korte filmklippet fra høringen er som følger:

Når det gjelder fødsler har det vært en dramatisk nedgang på Filippinene. Når det gjelder dødelighet er funnene kort fortalt at overdødeligheten ikke startet i 2020, men i mars 2021. Det korrelerer helt perfekt med vaksineutrullingen på Filippinene. Den enorme toppen i august-september korrelerer med utrullingen av Janssen-vaksinen, som startet i slutten av juli.

Dette er som i nærmest alle andre land. 2020, det “vaksinefrie” året angivelig med den hardeste virusvarianten har ingen, eller relativt begrenset, overdødelighet. Det er først når vaksinen rulles ut i 2021 at dødeligheten skyter i været – og overdødeligheten har klort seg fast nærmest permanent siden den gang.

Vaksineutrullingen på Filippinene var slik at fra 1. mars 2021 fikk de såkalte frontlinje-arbeidere i helsesystemene vaksinen først, og deretter fikk de gamle og de med underliggende alvorlige sykdommer. Såkalte “økonomiske frontlinje-arbeidere” samt de fattige fikk fra juni. Den vanlige voksne befolkningen fikk først fra oktober av. Her er graf over utrullingen av dose 1:

I grafen over ser vi at relativt få får vaksine frem til juni. I juni og juli er det et markert økning (da de fattige og “økonomiske frontlinerne” begynte å få), deretter er det en ny markert økning for dose 1 i august og september. I oktober, november og desember har vi den klart største gruppen av dem som får dose 1, spesielt den høyeste toppen rundt starten av desember (den øvrige voksne befolkningen i landet).

Utrullingen av dose 2 så slik ut:

Det settes ganske få dose 2 før juli, men i løpet av juli og august og egentlig ut året settes det langt flere. Også her er det perioden med månedene november-desember-januar (2022) som har høyest antall satte dose 2.

Korrelasjonen med vaksineringen er dermed som følger:

I det øyeblikk vaksineringen startet, 1. mars 2021, begynte overdødeligheten. Overdødeligheten fikk en ytterligere økning i juni, og gjør et byks fra juli/august, og dette korrelerer i tid med da de fattige m.m. fikk dose 1 i tillegg til at en større annen gruppe fikk dose 2. Det ser derimot ikke ut til å være noen ny overdødelighetstopp da den “vanlige” voksne befolkningen får vaksine fra oktober. Unntaket på sistnevnte er at et rekordhøyt antall personer fikk dose 1 rundt starten av desember 2021 samtidig med at ganske mange fikk dose 2, og dette korrelerer veldig bra i tid med en ny litt mindre topp i overdødelighet den påfølgende måneden (se nest øverste graf).

Janssen-vaksinen er for øvrig av samme vaksineteknologi/plattform som AstraZeneca, som vi har vist at med all sannsynlighet drepte et stort antall eldre i Storbritannia.

Slike høringer vil aldri finne sted i Norge. Men det er bra at det foregår slikt i andre land hvor reell informasjon om denne medisinske katastrofen kommer frem, så får vi vente i spenning med å se hva det resulterer i.


Denne artikkelen ble publisert av Foreningen lov og helse.

Forrige artikkelSaudi-Arabia dumper petrodollaren – et paradigmeskifte
Neste artikkelOverdødelighet og vaksinering – Israel
Foreningen lov og helse
Foreningen er initiert og dannet av personer hovedsakelig fra justis- og helsesektoren som er kritisk til helsepolitikken (eller deler av den) samt lovverket som ble innført som en respons på at det ble erklært en koronapandemi i starten av 2020. Foreningen er primært åpen for medlemmer i eller med bakgrunn fra justis- og politi, helsesektoren (privat eller offentlig), forsvaret, jurister og skole/utdanning. Dette er yrkesgrupper innenfor de systemene som i betydelig grad har vært involvert i den offisielle håndteringen av pandemien.