NYT: «For å tjene landet sitt må Biden trekke seg nå»

0
Joe Biden hadde problemer med å fullføre setninger i debatten.

Joe Bidens katastrofale opptreden i debatten med Donald Trump har ført til at noen av hans nærmeste støttespillere nå krever at han trekker seg fra valgkampen. CNN: Full panikk blant Demokratene etter debatten mellom Trump og Biden.

Dette står på lederplass i den Biden-lojale avisa New York Times:

«…den største tjenesten Mr. Biden nå kan utføre for offentligheten er å kunngjøre at han ikke vil fortsette å stille til gjenvalg».

Ikke uventet kom ledelsen i Det demokratiske partiet med uttalelser til fordel for Biden, slik som deres leder i Representantenes hus, Hakeem Jeffries og tidligere speaker Nancy Pelosi. De tidligere presidentene Barack Obama og Clinton uttrykte også støtte for Biden. Bidens rådgivere brukte hele formiddagen fredag med å ringe til egne kongressmedlemmer, sponsorer og støttespillere i håp om å roe ned panikken i partiet etter debatten. 

Kommentatorer utenfor den indre kretsen var ikke nådige. Det at Biden i det hele tatt ble sendt ut på scenen i denne debatten ble kalt «misbruk av eldre» og liknende.

Til tross for Trumps serie med narsissistiske løgner og påstander sa to tredeler av de velgerne som hadde sett debatten at han slo Biden.

Det har vært offentlig kjent i lang tid at Joe Biden har mistet grepet, så det reiser spørsmålet om det var dette som måtte til for å få ham presset ut av valgkampen.

Planer om å få skiftet ham ut før partikongressen har vært diskutert offentlig i flere måneder.

Kommentatoren Rod D. Martin @RodDMartin skrev på Twitter/X:

Ting vi vet:

Innsiderne visste at Biden var slik. De trengte ikke å gå med på noen debatt i det hele tatt. De trengte absolutt ikke å gå inn for den tidligste debatten i historien. Så de ydmyket Biden bevisst, men først etter at primærvelgerne ikke får noe å si, men tidlig nok før kongressen til at innsiderne kan velge hans etterfølger før høstkampanjen. Dette har vært planen i lang, lang tid.

Det er vanskelig å fri seg fra denne tanken, så når nå til og med New York Times leverer Biden silkesnøret, er det vel opplagt at kjøret er i gang.

Det som også er opplagt er at verdens fremste supermakt er midt oppe i to katastrofale kriger, i Ukraina og Gaza, med en president som knapt vet hvor han er.

Forrige artikkelDet fransk-britiske komplottet for å dele opp Russland
Neste artikkelHvorfor forandrer partiene seg?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).