Tidligere sjefsrådgiver for Boris Johnson: Vi skulle aldri ha vært i den idiotiske krigen i Ukraina

0
Dominic Cummings. Kilde: iNews.

Dominic Cummings var sjefsrådgiver for den britiske statsministeren Boris Johnson, men nå, i Cummings’ første offentlige intervju siden han forlot regjeringa, publisert på inews 9. mai, motsier han hele Storbritannias politikk om Ukraina – som hans tidligere sjef, statsminister Johnson, har vært den fremste talsmannen for.

Slik starter Wikipedias artikkel om Cummings :

Dominic Mckenzie Cummings (født 25. november 1971) er en britisk politisk strateg som fungerte som sjefsrådgiver for Storbritannias statsminister Boris Johnson fra 24. juli 2019 til han trakk seg 13. november 2020.[1]

Fra 2007 til 2014 var han spesialrådgiver for Michael Gove, inkludert den tiden Gove fungerte som utdanningssekretær, og forlot da Gove ble utnevnt til Chief Whip i en kabinettomstilling. Fra 2015 til 2016 var Cummings direktør for Vote Leave, en organisasjon som vellykket gjennomførte folkeavstemningskampanjen i 2016 for Storbritannias uttreden av EU. Etter at Johnson ble utnevnt til statsminister i juli 2019, ble Cummings utnevnt til sjefsrådgiver for statsministeren.

Og her er delen av inews-artikkelen som omhandler Storbritannias politikk på Ukraina:

Ukraina er et «korrupt drittland som ikke betyr noe i det hele tatt»

Dominic Cummings frykter at ved å støtte Ukraina har Vesten faktisk hjulpet Putin, med sanksjoner som tvinger Russland til å utdype alliansen med Kina.

«Vi burde aldri ha havnet i hele den dumme situasjonen», sier han. «Dette er ikke en reprise fra 1940 med Potemkin Zelenskyy som Churchillsk underdog», sier han. «Hele denne ukrainske korrupte mafiastaten har i bunn og grunn lurt oss alle, og vi kommer alle til å bli forbanna som en konsekvens. Vi blir forbanna nå ikke sant»?

«Levekostnadene har vært et massivt sjokk, sanksjonsregimet har vært mye mer en katastrofe for europeisk politikk enn det har vært for russisk politikk …

«De [talsmenn for å støtte Ukraina] sa ‘Å, Kina vil støtte oss’. Jeg sa da «nei Kina vil ikke, Kina kommer til å tjene masse penger på å forsyne Russland».

Resultatet sier han har vært «å havne i en utmattelseskrig med Russland som vi presset inn i en allianse med verdens største produksjonsmakt».

Men hva med de som hevder at Putin måtte læres en lekse og at vi ikke bare kan tillate ham å invadere et naboland?

«Hvilken lekse har vi lært ham? Leksjonen vi har lært Putin er at vi er en gjeng med jævla klovner».

«Jeg mener Putin visste det allerede før krigen. Men dette har understreket det og kringkastet det til hele verden hvilken gjeng med klovner vi er, og Amerika fordobler dette nå i forsøket på å beslaglegge russiske eiendeler, så det har allerede opprettet et sanksjonsregime som oppmuntrer til bygging av alternative finansielle systemer globalt… Det er ikke lære Putin noen lekse bare at vi er idioter».

På spørsmål om hvordan Vesten burde ha reagert på Putins invasjon, hevder Cummings at de «aldri skulle ha kommet inn i hele den dumme situasjonen i Ukraina i utgangspunktet». Han legger skylden på «bablingen» om Ukrainas tilslutning til NATO. «Vi fortsatte å snakke om det. Russland sa gjentatte ganger «Ikke gjør dette, ellers ødelegger vi stedet». Hvorfor har vi havnet i hele den dumme argumentasjonen? For hva? For et korrupt drittland som ikke betyr noe i det hele tatt. Det hele er helt meningsløst».

Han sa at for Boris Johnson var krigen «som en gave fra himmelen, en livline for å få alle til å glemme kollapsen hans … å utfolde sine Churchillianske fantasier». «Ironisk nok svelget selvfølgelig Westminster hele greia, selv om de på en måte hater Boris og konstant kritiserte ham som en løgnaktig sjarlatan, så svelget de hele hans totale bullsh*t om Ukraina og tok det på alvor».

Forrige artikkelVerdens kraftigste våpen
Neste artikkelNorsk WHO-analyse av internasjonal betydning: Professor Morten Walløe Tvedt