Kuppforsøk i Den demokratiske republikken Kongo forhindret

0
Kuppforsøket i Kongo ble slått ned. Skjermdump av video fra X.

Regjeringsstyrker i Den demokratiske republikken Kongo (DRC) har med hell hindret et kuppforsøk. Hendelsen, som utspilte seg lørdag kveld, har satt nasjonen i full alarm mens myndighetene jobber med å gjenopprette orden og etterforske de involverte.

Dette skriver AfricaNews.

«Et forsøk på statskupp har blitt slått ned av forsvaret og sikkerhetsstyrkene. Forsøket involverte utlendinger og kongolesere. Disse utlendingene og kongoleserne er satt ut av spill, inkludert deres leder»,  sa den kongolesiske hærens talsperson brigadegeneral Sylvain Ekenge.

«De væpnede styrkene i DRC ber befolkningen om å gjøre sine saker fritt og fredelig. Forsvars- og sikkerhetsstyrkene har full kontroll over situasjonen», la Sylvain Ekenge til uten ytterligere detaljer.

Leiesoldatene kom fra Vesten og Israel og gjorde dette forsøket på statskupp for å sette inn en provestlig regjering. Lederen deres ble skutt og drept av den republikanske garden.

Christian Malanga, 41, leder av det USA-baserte United Congolese Party, ble drept da hans «gruppe på 20 væpnede menn» forsøkte å tvinge seg inn i Palais de la Nation, den offisielle residensen til president Felix Tshisekedi.

Malanga ledet kuppet sammen med sin amerikanske forretningspartner innen gruvedrift og cannabissatsinger i Den demokratiske republikken Kongo (DRC) og Mosambik tidlig søndag.

Malangas høyre hånd var Benjamin Zalman-Polun fra Maryland (USA) som i tidligere rapporter ble identifisert som en amerikansk cannabisentreprenør.

Malanga og Zalman-Polun var partnere i gruveprosjekter og den raskt voksende sektoren for elektroniske sigarettvæsker. Zalman-Polun ble også arrestert sammen med Malangas 20 år gamle sønn.

(E-juice, også kjent som e-væske eller vape-juice, er den væsken som brukes i e-sigaretter og dampere. Den består av flere ingredienser som, når oppvarmet i en. De viktigste ingrediensene i e-juice inkluderer bærerevæsker, smakstilsetninger, og ofte nikotin.)

Christian Malanga har besøkt den okkuperte Vestbredden sammen med soldater fra IDF. Israels Netanyahu har vist spesiell interesse for Kongo, både for landets enorme mengder med strategiske mineraler, men også fordi Israel forsøker å få palestinerne deportert til Kongo.

Forrige artikkelNy veileder i engelsk skole – elevene skal lære at det finnes to kjønn
Neste artikkelJapans fremste kreftlege: COVID-skudd er «i hovedsak drap»