Israelske jetfly åpnet ild mot ‘sikker sone’ i Rafah og drepte dusinvis

0
Massakren i Rafah.

Massakren i Rafah-teltanlegget var et av flere israelske angrep på fordrivelsessentre over hele Gaza søndag.

Minst 40 palestinere ble drept 26. mai i israelske luftangrep mot leirene i Gazas sørligste by Rafah. 

Det israelske angrepet søndag kveld, som ble utført med over seks missiler, etterlot flere kvinner og barn døde. 

https://twitter.com/Bernadotte22/status/1794968791903809919

Ifølge den palestinske Røde Halvmåne ble menneskene inne i teltene – for det meste kvinner og barn – brent levende som følge av angrepet. Området som ble angrepet hadde blitt utpekt som en sikker sone av Israel og ga ly for tusenvis av fordrevne palestinere. 

Det var et av flere fordrivelsessentre som ble angrepet av israelske styrker den dagen, inkludert i den nordlige byen Jabalia og Nuseirat sentralt i Gaza, med angrepene som resulterte i dødsfall og skader på over 190 palestinere søndag, ifølge Gazas regjeringsmediekontor

«Den israelske okkupasjonshæren bombet mer enn 10 fordrivelsessentre i løpet av 24 timer, hvorav den siste begikk en forferdelig massakre i UNRWA Barkasat-senteret nordvest for Rafah-guvernementet, som krevde livet til mer enn 40 martyrer», heter det. 

Mediekontoret i Gaza oppfordret Den internasjonale straffedomstolen (ICC) og alle internasjonale domstoler til å forfølge «krigsforbryterne i den israelske okkupasjonen, amerikanernes krigsforbrytere, de tyske krigsforbryterne og alle andre krigsforbrytere involvert [i drapet på palestinere]».

Israel hevdet at de traff et Hamas-anlegg i det nordvestlige Rafahs Tel al-Sultan-område og sa at angrepet ble utført «innenfor internasjonal lov». Den la til at det var sonderende rapporter om at branner spredte seg og forårsaket skader inne i en fordrivelsesleir.

Den siste massakren i Rafah kom to dager etter at Den internasjonale domstolen (ICJ) beordret Israel til å stanse sin militære offensiv i Rafah som en del av den pågående folkemordsaken som er anlagt av Sør-Afrika. 

Det kommer også etter at ICC står overfor trusselen om amerikanske sanksjoner for sin nylige beslutning om å søke arrestordre mot Israels statsminister Benjamin Netanyahu og hans forsvarsminister Yoav Gallant. 


Denne artikkelen ble publisert av The Cradle.

Forrige artikkelEr fugleinfluensaen menneskeskapt?
Neste artikkelDen nordlige fronten mot Russland
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.