Amerikanske støvler på bakken i Gaza

0
Aktivisten Medea Benjamin konfronterer forsvarsminister Lloyd Austin.

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sa 30. april at amerikanske tropper som bygger en flytebrygge langs Gazas kyst vil ha evnen og autoriteten til å  åpne ild inn i den beleirede enklaven «for å beskytte seg selv». Dette setter et stort spørsmålstegn ved president Joe Bidens tidligere påstander om at Washington ikke ville ha noen «støvler på bakken» i Gaza.

Dette skriver The Cradle.

«[Det vil] være rundt 1000 amerikanske soldater som driver et bryggesystem utenfor Gaza. Hvor mange av dem vil ha våpen, herr forsvarsminister?» spurte representant Matt Gaetz Pentagonsjefen under en høring i komiteen for de væpnede styrkene i Representantenes hus tirsdag.

«Vanligvis bærer alle de utplasserte tjenestemedlemmene våpen, og de har muligheten til å beskytte seg selv hvis de blir utfordret», svarte Austin.

«Synes du ikke det teller som støvler på bakken? President Biden fortalte landet at vi ikke kom til å ha støvler på bakken i Gaza», sa Gaetz til Austin. Til det svarte forsvarsministeren: «Og det vil vi ikke».

Amerikanske tropper bygger et «Joint Logistics Over The Shore»-bryggesystem til 320 millioner dollar utenfor kysten av Gaza for å angivelig «lette strømmen» av humanitær hjelp inn til Gaza. Biden kunngjorde prosjektet for nesten to måneder siden som svar på Tel Avivs avslag når det gjaldt å åpne grenseoverganger til enklaven og blokader av hjelpekonvoier fra israelske bosettere.

Regionale eksperter har advart om at flytebrygga kan lette massedeportasjonen av Gazas befolkning sjøveien.

«Denne militære taktiske havnen vil motta israelsk godkjenning fordi statsminister Benjamin Netanyahu har søkt etter denne ideen siden begynnelsen av krigen, med sikte på frivillig fordrivelse av Gazas og deres [flukt] til Europa,» Hisham Khreisat, en jordansk militær og strategisk sakkyndig, sa til Tyrkias Anadolu Agency i mars.

At USA er deltaker i Israels krig mot Gaza blir bare mer og mer åpenbart.


Vil forby palestinsk flagg i Eurovision i Malmö (Pride flagg tillatt!)

04:54 Arrangøren av Eurovision Song Contest, EBU, vil forby palestinske flagg og skilt med politiske budskap inne på Malmö Arena under konkurransen, ifølge Göteborgs-Posten. Det er kun nasjonale flagg fra deltakerland som er tillatt inne på arenaen. I tillegg er også lov med pride-flagg. Det er ventet store demonstrasjoner mot Israels deltagelse i musikkonkurransen, skriver Aftonbladet. (NRK)

Forrige artikkelNesten 400 bedrifter gikk konkurs i Norge i april – 75 prosent flere enn i fjor
Neste artikkelDet er offisielt: vaksinene gir myokarditt
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.