Trangere ytringsmuligheter for de politiske ukorrekte

0
Jean-Luc Mélenchon sammenlikner dagens franske regjering med Vichy-regimet da de annulerte hans møte med Rima Hassan i Lille.
Daniel Ducrocq.

På steigan.no 23.10.23 kunne en lese om Jean-Paul Delescault lederen av fylkesforbundet Confédération du Travail (CGT) som tre dager tidligere var blitt arrestert i sitt hjem klokken 6 om morgen. Delescault var siktet for å «forsvare terrorisme» etter å ha delt ut en løpeseddel fra CGT på gaten hvor det sto at med Hamas angrep den 07.10 «har okkupasjonen fått svar på det den har provosert selv».

Saken kom nylig i retten i Lille, med organisasjonene Frankrikes jødiske ungdom og Det israelske samfunn i Lille som anklagerpartnere. Tiltale mot Jean-Paul Delescault var delt i to punkter: «å forsvare en terrorhandling», og «å provosere hat eller vold basert på opprinnelse, etnisitet, nasjonalitet, rase eller religion».

18.04.23 falt dommen. Jean-Paul Delescault ble dømt til ett og et halvt år betinget fengsel som følge av det første anklagepunktet (det andre punktet falt bort) og til å betale 5000 euro i erstatning til Den europeiske jødiske organisasjonen for «moralsk urett». 

CGT har anket dommen på stedet.

Un cadre CGT sanctionné pour “apologie du terrorisme” à travers un tract sur le conflit Israël-Hamas (msn.com)

Dommen mot fagforeningslederen er ikke det eneste forsøket på å kneble støtten til den palestinske motstandskampen. En konferanse om Palestina som skulle finne sted 18.04 på Universitetet i Lille, med Jean-Luc Mélenchon (partileder av La France Insoumise) og Rima Hassan (fransk jurist født i en palestinsk flyktningleir) som hovedgjester ble annullert av universitetsledelsen. Den offisielle begrunnelsen for annullasjon var sikkerheten rundt konferansen.

https://www.huffingtonpost.fr/politique/article/a-lille-la-conference-melenchon-hassan-sur-la-palestine-finalement-annulee-par-l-universite_232771.html

Macron har beklaget at konferansen ble annullert, men ville ikke gjøre noe med det. 

Også i nabolandet Belgia ble en annen konferanse planlagt til 16.04 annullert. Viktor Orbán, Nigel Farage (tidligere leder av Brexit Party) og Eric Zemour (fransk politiker rangert til høyre for Rassemblement National) var anmeldte gjester. Det belgiske statsrådet ga borgermesteren i Brussel medhold i å forby konferansen, denne gangen også av sikkerhetsgrunner. 

Colloque nationaliste à Bruxelles : la réunion en présence d’Eric Zemmour peut reprendre, valide le Conseil d’Etat belge (cnews.fr)

Det er for tiden politisk korrekt å rope varsko mot land utenfor Europa som den »politiske eliten», med god hjelp av servile media, har utpekt som våre fiender. På samme tiden knebler den samme »eliten» ytringsmuligheter for «politiske ukorrekte» meninger.

Daniel Ducrocq   

Forrige artikkelIsrael, Gaza og mediene
Neste artikkelHelse-uvesenet