Israels Ben Gvir krever henrettelser av palestinere for å få mer plass i fengslene

0
Israels sikkerhetsminister Ben Gvir

Som nasjonal sikkerhetsminister har Ben Gvir ansvaret for israelske fengsler.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 18. april 2024.

Israels nasjonale sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir har oppfordret til henrettelse av palestinere for å gjøre plass i Israels overfylte fengsler.

Ben Gvir, leder for partiet Jødisk Makt, sier han er glad for at den israelske regjeringen godkjenner en byggeplan for å utvide fengslene, men sier den beste løsningen vil være dødsstraff.

«Den ekstra byggingen vil gjøre det mulig for fengselsvesenet å ta inn flere terrorister, og vil bringe en delvis løsning på fengselskrisen som eksisterer i Shabak», skrev Ben Gvir på X. «Dødsstraff for terrorister er den rette løsningen på fengslingsproblemet, inntil da – glad for at regjeringen godkjente forslaget jeg fremmet».

Ifølge Middle East Eye publiserte kontoret for den israelske offentlige forsvarer, en avdeling under justisdepartementet, en rapport som sa at noen israelske fengsler har blitt erklært i unntakstilstand på grunn av «utålelig overbefolkning» og dårlige forhold. Tusenvis av palestinere har vært internert i Gaza siden 7. oktober, og mange har rapportert om alvorlige overgrep.

Som Israels nasjonale sikkerhetsminister fører Ben Gvir tilsyn med det israelske fengselsvesenet. Han har presset på for et lovforslag som vil kreve dødsstraff for palestinere som blir funnet skyldige i terrorisme i israelske domstoler.

Ben Gvir er også ansvarlig for israelsk politi og grensepoliti. Tilbake i februar sa han at israelske styrker burde være i stand til å skyte palestinske kvinner og barn i Gaza som kommer for nær grensen. «Vi kan ikke ha det sånn at kvinner og barn kommer nær grensen. Alle som kommer i nærheten må få en kule [i hodet]», sa han.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Israel’s Ben Gvir Calls for Executing Palestinians to Make More Room in Prisons

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelEt policydokument fra USA i 2009 planla de nåværende spenningene mellom Israel og Iran
Neste artikkelFornying eller hykleri?
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.