USA sverter forfatter av FN-rapport om Israels folkemord, som antisemittisk

0
Matthew Miller, US State Department

Rapporten sier at det er «rimelig grunn» til å tro at Israel begår folkemord i Gaza.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 27. mars 2024.

Utenriksdepartementet antydet onsdag at forfatteren av FNs menneskerettighetsrapport, som sier at det er «rimelig grunn» til å tro at Israel begår folkemord, er antisemittisk, som en måte å avvise påstandene.

Forfatteren av rapporten, Francesca Albanese, FNs spesialrapportør til de okkuperte palestinske områdene, presenterte den for FNs råd for menneskerettigher på tirsdag.

«Israel har begått tre handlinger av folkemord – med den nødvendige hensikt, forårsaker alvorlig kroppslig eller psykisk skade på medlemmer av gruppen, bevisst påfører gruppen livsbetingelser beregnet på å forårsake dens fysiske ødeleggelse helt eller delvis, og pålegger tiltak som er ment å forhindre fødsel i gruppen», sa Albanese.

Matt Miller, talsmann for utenriksdepartementet, ble spurt om rapporten og sa at USA i en «lang periode har motsatt seg mandatet til denne spesialrapportøren» og anklaget Albanese for å ha en «historie med antisemittiske kommentarer».

Miller sa at Albanese hadde kommet med kommentarer «som syntes å rettferdiggjøre angrepene den 7. oktober». Albanese forarget israelske tjenestemenn tidligere i år, etter å ha skrevet på X at ofrene for Hamas-angrepet 7. oktober «ikke ble drept på grunn av deres jødedom, men som svar på Israels undertrykkelse. Frankrike og det internasjonale samfunnet gjorde ingenting for å forhindre det. Min respekt til ofrene».

Miller tok ikke opp innholdet i Albaneses detaljerte rapport og gjentok USAs posisjon om at den benekter at Israel begår folkemord. «Når det gjelder selve rapporten, har vi gjort det klart at vi mener at påstander om folkemord er ubegrunnede», sier han.

Albaneses rapport kom måneder etter at Den internasjonale domstolen slo fast at det er «sannsynlig» at Israel begår folkemord. Domstolens endelige avgjørelse i saken vil ikke skje før om noen år, men hvis Israel blir funnet skyldig i folkemord, vil USA bli implisert på grunn av sin sterke militære støtte til israelske operasjoner i Gaza.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

State Department Smears Author of UN Rights Report Accusing Israel of Genocide as Anti-Semitic

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelPå seg sjøl kjenner man andre
Neste artikkelVerdensdomstolen beordrer Israel til å lette grepet om Gaza-hjelpen
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.