Scott Ritter: Terrorangrepet i Moskva ser ikke ut som ISIS sitt håndverk

0
Kilde: Sputnik

Over 130 sivile ble drept etter at en gruppe væpnede terrorister stormet en konsert og begynte vilkårlig å skyte mot publikum. Gjerningsmennene har siden blitt pågrepet av russiske myndigheter og en etterforskning er iverksatt for å avdekke sannheten bak denne tragedien.

Washingtons forsøk på å legge skylden for terrorangrepet i Moskva 22. mars på ISIS virker mistenkelig på grunn av gjerningsmennenes oppførsel, sier tidligere US Marine Corps etterretningsoffiser Scott Ritter til den russiske kanalen Sputnik. Ritter påpekte det faktum at terroristene ble pågrepet mens de flyktet mot Ukraina, og bemerket hvordan «voldsmennesker» i siste instans har en tendens til å «navigere mot sitt sanne nord».

«Det jeg mener med det er, la oss ta et spesialstyrketeam som opererer bak fiendens linjer: hvis de blir kompromittert, prøver de å dra hjem, de prøver å rømme og unnslippe mot vennligsinnet område», forklarte han. «ISIS har lojalitet til sin perverterte versjon av religion, Gud. Deres ‘sanne nord’ er å bli martyrer, å navigere hjem til himmelen».

«Hvis dette var noe planlagt av Ukraina, betyr det at det var noe planlagt av Ukraina under ledelse av CIA for å gjennomføre et amerikansk politisk mål, som er å beseire Russland strategisk».

«Men det var ikke det disse terroristene gjorde», fortsatte han. «Deres sanne nord var Ukraina, og de navigerte mot Ukraina. Og det er alt vi trenger å vite om dette. Dette var et angrep som var knyttet til den pågående konflikten i Ukraina. Hvem sto bak dette angrepet? Hvem er hjernene? Det vil de russiske sikkerhetstjenestene finne ut av. Men hvem de enn er, de bor i Ukraina».


USA på sin side insisterer på at det var ISIS som sto bak.

White House says there was «no Ukrainian involvement whatsoever» in Moscow region onslaught.

Denne saka er under utvikling. Vurderinga til Scott Ritter er hans egen. I en så alvorlig og kritisk sak vil det helt sikkert komme mer dokumentasjon i nærmeste framtid. Russland har foreløpig ikke offisielt utpekt noen ansvarlige bakmenn.

Forrige artikkelVern av natur er blitt en vits
Neste artikkelNorge ligger fremst i støtten til krigen i Ukraina
Scott Ritter er en tidligere US Marine Corps etterretningsoffiser som tjenestegjorde i det tidligere Sovjetunionen med å implementere våpenkontrollavtaler, i Persiabukta under Operasjon Desert Storm og i Irak for å føre tilsyn med nedrustningen av masseødeleggelsesvåpen. Hans siste bok er Disarmament in the Time of Perestroika, utgitt av Clarity Press.