Mer tjuveri av arvesølvet: Milliardinvestering i nytt datasenter i Oslo

0
Prospekt Skygard

Telenor, Hafslund og HitecVision investerer 2,4 milliarder kroner i et nytt datasenter i Oslo. De planlegger totalt tre kraftkrevende datasentre i hovedstaden.

Dette skriver E24. Sett to streker under ordet kraftkrevende, og tenk etter hvem de vil kreve kraft fra.

E24 skriver:

Datasenteret ved Hovinbyen i Oslo vil være i drift i løpet av første halvår 2025.

Det skal drives av selskapet Skygard, som eies av Telenor, Hafslund, HitecVision og Analysys Mason Nordic.

Utbyggerne planlegger totalt tre datasentre med samlet kapasitet på 40 megawatt, som tilsvarer inntil 0,35 terawattimer (TWh) årlig strømforbruk. Oslo bruker for tiden rundt 8,4 TWh strøm per år.

Det har vært diskusjon rundt bruk av kraft til datasentre den siste tiden. Google trenger rundt to TWh strøm årlig i Skien. Kinesiskeide TikTok og israelskeide Green Mountain trenger inntil 1,3 TWh på Hamar og Løten.

Hvem er HitecVision?

Største eier er Eføy Kapital og deres største eier (80%) er Watrium og deres største eier er Woyage S.A., som er Luxemburg-basert – skatteparadis, altså. Oppkjøpskandidat de luxe.

Skygard later til å være et tomt selskap, en modell som er kjent fra denne mafiabransjen. Deres verdi ligger i politiske forbindelser, mediehaussing og konsesjoner.

Elise Lindeberg går fra stillingen som sikkerhetsdirektør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) til å lede Skygard.

Om Nkom:

Nasjonal kommunikasjonsmyndigheit (Nkom) er ei utøvande tilsyns- og forvaltningsmyndigheit for tenester innanfor post og elektronisk kommunikasjon i Noreg. 

Rein svingdørspolitikk her altså. Går fra å gi konsesjon til å bli rik på konsesjonen.

Analysys Mason Nordic er heller ikke så transparent at det gjør noe.

Det som skjer er at en hærskare av spekulanter, med myndighetenes og regjeringas velvillige støtte, nå kaster seg over den stabile norske vannkrafta for å plyndre det norske arvesølvet til fordel for høyst spekulative og profitable prosjekter, og samtidig trenge norske forbrukere til side.

Det kalles «det grønne skiftet», men er et moderne landeveisrøveri.

Forrige artikkelVil Canada forby «PreCrime»?
Neste artikkelKunnskap og vitenskap