Macron gjentar kommentarer om at NATO sender tropper til Ukraina

0
«Napoleons tilbaketrekning fra Moskva» - Frankrike har prøvd seg på Russland før.er malt av Adolph Northen.

Den franske lederen vakte oppstyr ved å si at NATO sender tropper, ikke bør utelukkes.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 29. februar 2024.

Frankrikes president Emmanuel Macron gjentok torsdag sine kommentarer om at Nato ikke utelukker å sende tropper til Ukraina, til tross for oppstyret det forårsaket og advarselen det fikk fra Russland.

«Dette er tilstrekkelig alvorlige saker, hvert eneste av ordene jeg sier om denne saken blir veid, gjennomtenkt og målt», sa Macron til journalister.

Etter et møte på mandag med europeiske ledere om stedfortrederkrigen i Ukraina, sa Macron: «Det er ingen konsensus i dag om å sende inn offisielt, godkjente tropper på bakken. Men når det gjelder dynamikk, kan ingenting utelukkes».

Hans kommentarer syntes å bekrefte en advarsel fra Slovakias statsminister Robert Fico, en motstander av NATO-støtte til Ukraina, som tidligere sa at noen NATO-medlemmer vurderte å sende tropper til Ukraina på «bilateral basis».

Macrons kommentarer fikk mange NATO-medlemmer til å tilbakevise ideen om at de vurderer å sende kamptropper til Ukraina, selv om det er en åpen hemmelighet at det allerede er et lite antall spesialstyrker fra NATO i landet.

Et NATO-land som støttet Macron er Litauen, den baltiske nasjonen som grenser til Kaliningrad og har en militær styrke i aktiv tjeneste som bare består av rundt 15.000 soldater.

Litauens utenriksminister Gabrielius Landsbergis ønsket Macrons kommentarer velkommen, og sa: «Ingen alternativer kan avvises blankt». Landets forsvarsminister, Arvydas Anušauskas, sier at tropper potensielt kan bli sendt til Ukraina for trening, ikke for kamp.

Kreml har advart om at utplasseringen av vestlige tropper til Ukraina ville gjøre en direkte krig mellom Russland og NATO uunngåelig. Russlands president Vladimir Putin advarte torsdag om at Russlands atomvåpenarsenal er i «full kampberedskap».


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Macron Doubles Down on Remarks About NATO Sending Troops to Ukraine

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelGud bestemmer – vi flirer
Neste artikkelBøndene protesterer og krever rett tallgrunnlag før jordbruksforhandlingene
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.