Kvinner, barn utgjør over 70 prosent av palestinerne drept i Gaza

0

Siden forrige uke har minst et dusin barn dødd av sult og tørst i Gaza.

Av nyhetsdesken i The Cradle.

Syttito prosent av dødstallene fra Israels folkemordskrig på Gazastripen har vært kvinner og barn, kunngjorde helsedepartementet i stripen 10. mars. 

«Skadeomfanget fra den israelske aggresjonen har steget til 31.112 martyrer og 72.760 skadde siden 7. oktober i fjor. Syttito prosent av ofrene for aggresjonen er barn og kvinner. Tallet på martyrer på grunn av underernæring og dehydrering har steget til 25», sa helsedepartementet søndag.

Israel har fortsatt å hindre innførsel av humanitær hjelp til Gazastripen. Til tross for nylige israelsk-godkjente luftdropp fra luftstyrkene i Jordan og USA – som har blitt beskrevet som utilstrekkelige av Gazas sivilforsvar – har hungersnød innhentet Gazastripen. 

To babyer døde av alvorlig underernæring og dehydrering på Kamal Adwan-sykehuset på den nordlige Gazastripen 11. mars. 

Takket være#GenocideJoehar ytterligere 2 babyer dødd av underernæring ved Kamal Adwan Hospital i#Gaza.#GazaHolocaust pic.twitter.com/ydti62bH7z— Seyed Mohammad Marandi (@s_m_marandi)

11. mars 2024

En av sykehusdirektørene, Dr Hossam Abu Safia, sa mandag at 11 av pasientene er barn som lider av underernæring og dehydrering. 

«Vi lider av mangel på mat til personalet og pasientene. Vi gir kun dadler og vann, og det er ingen melk til barna som dør av sult», la Abu Safia til. 

Siden forrige helg har minst et dusin barn dødd av sterk sult og tørst i Gaza.

Israelske styrker stormet Kamal Adwan-sykehuset i desember, og samlet palestinske menn og sykehusansatte for internering. I løpet av de siste månedene har sykehusforholdene fortsatt å forverres raskt.

Som en del av sin folkemordskampanje har Israel rettet angrep mot Gazastripens medisinske fasiliteter for å gjøre Gaza ubeboelig for palestinere. 

«Israel har satt 31 sykehus i Gaza ut av drift gjennom bombing, ødeleggelse og fratakelse av medisinske forsyninger og drivstoff, og har delvis ødelagt 152 helseinstitusjoner», sa Gazas talsmann for helsedepartementet Ashraf al-Qudra i slutten av forrige måned. 


Originalen finner du her:

Women, children make up over 70 percent of Palestinians killed in Gaza

Forrige artikkelEr Russland i ferd med å overkjøre Ukraina?
Neste artikkelCovid-etterforskning av politiske topper i Storbritannia
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.