Hvem sto bak terroristene som drepte konsertpublikum i Moskva?

0

Vestlige medier hevder at det var islamske terrorister fra ISIS-K som gjennomførte terroraksjonen mot konsertarenaen Crocus i Moskva.

De arresterte er riktignok fra muslimske områder, men eksperter drar i tvil om dette var en genuin jihadistaksjon.

Larry Jonson, som er CIA-veteran og tidligere operatør for State Department’s Office of Counter Terrorism, drar historien i tvil.

Moscow Terror Attack — Rogue Ukrainian Op or Western Backed?

Mye å dekke med hensyn til fredagens leiesoldatterrorangrep i Moskva. Hvorfor kaller jeg det «leiesoldat»? Fordi det ser ut til at gjerningsmennene ikke hadde noen ideologisk øks å slipe og ble ansatt for en relativt sølle sum og utførte vilkårlige drap på en offentlig sammenkomst av sivile. Basert på videobevisene som er utgitt så langt i det offentlige rom, var planleggingen av denne operasjonen ikke arbeidet til dyktige fagfolk – de brukte for eksempel det samme kjøretøyet til å reise til og fra angrepsstedet, bevegelsene deres inne i bygningen viste usofistikert nærkampferdigheter og de hadde dårlig skytedisiplin, noe som betyr at de hadde minimal rifletrening.

Russerne fikk et hopp på etterforskningen fordi en av konsertgjengerne tok en av skytterne, og han ble tatt i live. Russerne fulgte også etter rømningsbilen og fanget fire av de mistenkte da de dro mot Ukraina. De vestlige mediene gjør sitt beste for å presse på oss historien om at dette var et ISIS-angrep og avviser muligheten for at det kunne ha vært Ukraina. Men det første avhøret av de mistenkte avslørte menn med begrenset intelligens – dvs. gutter som ikke er for smarte – som fortalte en drøy historie om at de ble rekruttert via en telegramkanal av en anonym kilde som tilbød seg å betale dem den ynkelige summen av $5000. Det er heller ingen god forklaring på hvorfor en gjeng av tadsjikere rømte mot den ukrainske grensen. Som et minimum viser det en tro på at de ville finne en trygg havn hvis de kunne komme seg over grensen. De oppførte seg absolutt ikke som hardbarkede jihadistiske krigere som var ivrige etter å ofre seg selv og dra til paradiset og tjene penger på belønningen samt 72 jomfruer.

Jeg tror påstanden om islamsk terrorisme er en rød sild og designet for å flytte oppmerksomheten bort fra de andre indikatorene på at noen i Vesten, i det minste, hadde forhåndskjennskap til dette angrepet. Hvordan skal man ellers forklare advarselen fra den amerikanske ambassaden i Moskva fra 7. mars om at amerikanske borgere skal unngå begivenheter, for eksempel konserter? Og så, som jeg skrev i går, var det amerikanske utenriksdepartementet raske med å utstede et krav som frikjenner Ukraina for enhver rolle i angrepet. Brannene raste fortsatt ved Crocus-anlegget. Det betyr bare én ting – utenriksdepartementet hadde etterretning som indikerte hvem som utførte angrepet. Men USA delte tilsynelatende ikke det med sine russiske kolleger. Dette alene vil ganske enkelt vekke mer mistanke i Moskva om vestlig involvering.

Den tidligere britiske diplomaten Alastair Crooke, som tjenestegjorde i blant annet MI6, sier som det er, at ISIS-K ikke er noen reell organisasjon. Det er navnet på et verktøy USA bruker.

Forrige artikkelHva er egentlig naturlig?
Neste artikkelEtterretningsveteraner i USA: Den franske veien til atomkrig