USA: Lovforslaget på 118 milliarder dollar vil ikke bli vedtatt

0

Speaker i Representantenes hus, Johnson, har sagt at lovforslaget er dødt ved ankomst i Representantenes hus og ønsker å presse gjennom en frittstående israelsk bistandslov.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 6. februar 2024.

Senatets minoritetsleder Mitch McConnell (R-KY) sa tirsdag at militærhjelpen og grenseforslaget på 118 milliarder dollar som ble presentert i helgen, sannsynligvis «ikke vil bli lov» på grunn av opposisjonen blant republikanerne.

«Vi hadde en veldig solid diskusjon om hvorvidt dette produktet noen gang kunne bli lov», sa McConnell etter møtet med republikanske senatorer. «Og det har blitt gjort ganske klart for oss av speakeren at det ikke vil bli lov».

En dag tidligere rapporterte The Associated Press at McConnell anbefalte republikanske senatorer at de stemmer mot den første prosedyreavstemningen om lovforslaget som forventes å skje onsdag. House Speaker Mike Johnson (R-LA) har sagt at lovforslaget er dødt ved ankomst og ønsker å presse frem en frittstående resolusjon for å gi Israel mer militærhjelp til å støtte nedslaktingen i Gaza.

Den republikanske opposisjonen mot lovforslaget på 118 milliarder dollar er over grensepolitikken. Forhandlerne i Senatet brukte flere måneder på å jobbe med en grenseavtale for lovgivningen, men Johnson sa at Representantenes hus var utelatt.

Demokratene legger skylden for den republikanske opposisjonen på tidligere president Donald Trump, som har uttrykt at han er imot lovgivningen. «Leder McConnell og den republikanske konferansen gjorde en 180-graders reversering», sier Senatets majoritetsleder Chuck Schumer (D-NY). «De skjelver i knærne av frykt for Donald Trump».

Lovforslaget om denne økningen av utgiftene, inkluderer $ 60 milliarder for stedfortrederkrigen i Ukraina, anslagsvis $ 14 milliarder for Israel, $ 4,8 milliarder for Taiwan og regionen Det indiske hav-Stillehavet, og $ 2,44 milliarder for US Central Command og president Bidens nye krig mot houthiene i Jemen. Det inkluderer også 20 milliarder dollar til grenseutgifter.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

McConnell Says $118 Billion Military Aid and Border Bill Will ‘Not Become Law’

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelTucker Carlsons intervju med Vladimir Putin
Neste artikkelDanmarks forsvarsminister: – Nato risikerer russisk angrep
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.