USA gir Israel grønt lys til å drepe sivile i Rafah

0
John Kirby

Amerikanske tjenestemenn fortalte POLITICO at det ikke ville være noen konsekvenser for Israel hvis landet invaderer Rafah.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 13. februar 2024.

USA har gitt Israel grønt lys til å drepe sivile i Rafah, til tross for offentlige kommentarer fra amerikanske tjenestemenn som ber Israel om å komme opp med en plan for å beskytte sivile i byen, som er fullpakket med anslagsvis 1,5 millioner palestinere.

Amerikanske embetsrepresentanter fortalte POLITICO at Biden-administrasjonen ikke planla noen konsekvenser for Israel dersom den gikk videre med et stort angrep på Rafah, som uunngåelig vil drepe et stort antall sivile. «Ingen planer om reprimande er på trappene, noe som betyr at israelske styrker kan gå inn i byen og skade sivile uten å møte amerikanske konsekvenser», står det i rapporten.

John Kirby, talsmann for Det hvite hus sitt nasjonale sikkerhetsråd, gjorde det klart på en pressekonferanse mandag at USA ikke vurderte å avskjære Israel fra militærhjelp dersom de gikk videre med angrepet. På spørsmål om USA har truet med å holde tilbake bistand, sa Kirby: «Vi kommer til å fortsette å støtte Israel … Og vi kommer til å fortsette å sørge for at de har verktøyene og mulighetene til å gjøre det».

President Biden revurderer heller ikke sin helhjertede støtte til den israelske nedslaktingen i Gaza, til tross for rapporter om at han nedvurderer Israels statsminister Benjamin Netanyahu i private samtaler.

Kongressen er også innforstått med å fortsette å støtte massedrap på palestinere, da senatet stemte for å vedta en lov om $ 95 milliarder til utenlandsk militærhjelp, som inkluderer $ 14 milliarder til Israel. Bare 20 republikanere stemte for lovforslaget, men opposisjonen skyldes mangelen på en grenseavtale, ettersom nesten alle republikanere er for ubetinget støtte til Israel, enda mer enn demokratene i Kongressen.

Rafahs førkrigsbefolkning var 275.000, noe som betyr at palestinere som er fordrevet fra andre områder av Gazastripen, har femdoblet befolkningen til anslagsvis 1,5 millioner mennesker. Flertallet av palestinerne i byen søker ly i telt i gatene, noe som gjør dem spesielt sårbare for israelske angrep. Israelske luftangrep mot Rafah natt til mandag morgen drepte 27 barn og 22 kvinner.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

US Gives Israel the Green Light to Kill Civilians in Rafah

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelHvordan CIA destabiliserer verden
Neste artikkelTV2: Hadde Svein rett?
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.