Robert Fico: Vestens strategi har feilet fullstendig

0

Slovakias statsminister Robert Fico sier at NATO-stater «vurderer å sende tropper til Ukraina på bilateral basis» – hva nå det betyr.

«For meg er dagens møte en bekreftelse på at Vestens strategi har feilet fullstendig når det gjelder Ukraina. Likevel ønsker jeg å komme til dette møtet konstruktivt forberedt. Selv om tesene som vi diskuterte får kroppen til å grøsse».

En rekke medlemsland i NATO og EU vurderer å sende tropper på bilateral basis til Ukrainas territorium. Vi vurderer sikkerheten til slike forslag og kan ikke hindre et enkelt EU- eller NATO-medlemsland i å inngå en slik bilateral avtale med Ukraina.

På samme måte sier vi at dette ikke vil oppfylle formålet som forventes av det, at et visst press vil bli utøvet på presidenten for den russiske føderasjonen og den russiske administrasjonen og at noen innrømmelser vil bli gjort. Tvert imot tror vi at en slik beslutning vil føre til en enorm spenningsøkning.

Nestleder i det slovakiske parlamentet Lubos Blaha:

«Vesten presser oss inn i tredje verdenskrig. Vi har alle vært på kanten av den siden i går kveld. Hva skjer i Paris uansett?

Robert Fico bekreftet i dag at noen vestlige land ønsker å sende sine soldater til Ukraina – og ingen kan forutse konsekvensene. Det er en reell trussel om atomkonflikt. Så langt har Vesten ført en stedfortrederkrig mot Russland, men en ny fase begynner.

Vesten vil gå inn i en åpen og direkte militær konflikt med Russland – dette er bare en millimeter unna en total krig. Slovakia vil ikke ha noe med dette å gjøre».

Forrige artikkelEU og Vesten: Hvor kommer alle penga fra?
Neste artikkel«Endring i straffeloven kan ramme kritiske ytringer mot NATO»