Noen russiske gjennombrudd på østfronten

0

Frontlinja mellom de ukrainske og russiske linjene på østfronten har ligget omtrent på samme sted i over et år. De ukrainske styrkene har hatt store tap, men har stort sett klart å holde posisjonene gjennom en stadig strøm av nye soldater og nye vestlige våpen. Russland har også hatt store tap, men har mye mer å ta av både av mannskaper og ressurser, så krigen har langsomt dreid i Moskvas retning.

Mikael Valtersson, som er tidligere offiser i det svenske flyvåpenet, har lenge fulgt krigen i Ukraina og skriver nå på X / Twitter at Russland har oppnådd to betydelige seire på østfronten de siste dagene.

Den overraskende raske russiske fremrykningen i den nordlige byen Avdiivka gjorde Avdiivkas fall til en sikker ting. Det vil være nesten umulig for UkrAF (Den ukrainske hæren, o.a.) å ta tilbake tapt territorium, og det vil la en operativt omringet by telle ned til fallet.

Lenger nord ble en annen ting klart. RuAF (Den russiske hæren, o.a.) er nå så nær Zherebets-elven at de har beskytningskontroll over de få landpassasjene over Zherebets i dette området. Det er også nesten umulig for ukrainske enheter å gjøre motangrep. Dette vil også føre til en ukrainsk tilbaketrekning (kart) til Vestbredden av Zherebets.

RuAF fortsetter å avansere mot Zherebets-elven. Mindre enn 2 km igjen til de når Yampolivka og Terny. Snart vil UkrAF bli tvunget til å trekke seg tilbake til den vestlige siden av elven.

Ting går fortere enn jeg trodde var mulig. Operasjoner på sørfronten i Avdiivka kan ha vært en måte å lokke UkrAF inn i kostbare motangrep og trekke vekk ukrainske styrker fra nord på. Situasjonen er litt uklar for øyeblikket. Men vi vet at UkrAF som forventet har trukket seg tilbake fra området nord for innsjøen. (1) på kartet nedenfor.

RuAF rykker frem og kjemper langs hele den nordlige flanken av Avdiivka. De viktigste fremskritt er mot den endelige tilførselsveien (gul linje) inn i Avdiivka. Noen russiske enheter har kanskje bare 800 meter til å rykke frem til de når tilførselsveien. For nå fortsetter kampene bak den lilla linjen på mange sider av Avdiivka. RuAF må ha to mål. Den ene er å sikre områder bak de lilla linjene i nord (3) og den andre er å ta det resterende området mot siste tilførselsvei (hvit sirkel 5). Hvis de lykkes, vil Avdiivka bli avskåret og omringet.

Da er det bare et spørsmål om tid til Avdiivka faller. Hvis tilførselsveien avskjæres, er all annen utbygging på den østlige og sørlige Avdiivka-fronten uten betydning. Men til tross for det, kan RuAF ta alle de ukrainske høyborgene (2, 4 og 6) i øst og sør de kommende dagene. Hovedinteresseområdet er imidlertid uten tvil området øst for tilførselsveien.

Neocon-senteret Institute for the Study of War som er 100% pro-ukrainsk har publisert et kart over dette området som ikke avviker mye fra Valterssons kart:

Denne krigen kunne ha vært unngått, men Vesten ville ha den

Vi advarte mot denne krigen allerede i 2014, og har gang på gang pekt på hvordan krigen kunne ha vært unngått, til og med så seint som i desember 2021. Vi gikk i mot den russiske invasjonen 22. februar 2022, og vi pekte på at krigen kunne ha vært stanset gjennom en forhandlingsløsning i mars 2022.

Men Vesten ville ha denne krigen for å svekke og skade Russland, og la ukrainske soldater dø i hundretusentall med dette som formål.

Nå har krigen sin egen logikk og både Moskva og Washington posisjonerer seg for neste fase.

Les: Nuland etterlater bange anelser i Kiev

SITREP 2/2/24: Biden Launches Attacks as Russia Again Breaches Major Avdeevka Lines

Forrige artikkelNuland etterlater bange anelser i Kiev
Neste artikkelGlem høyre-venstre, det er for eller imot de autoritære
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.