Krigspropaganda – en sikker karrierevei for norske journalister

0
Marionettene i mediene gjør det som de som trekker i snorene vil ha dem til å gjøre.

Det kan man konstatere ved å følge deres karrierer over tid. Og den viktigste delen av propagandaen kan være det de ikke sier.

Av Lars Birkelund.

USA «vokter» Syrias olje påsto blant annet NRK og NTB 3. februar. Det betyr at norske medier har blitt instruert til å juge også om dette. For faktum er at USA benytter sin okkupasjon av de mest oljerike områdene av Syria til å STJELE Syrias olje. Og ikke bare olje. Også hvete og andre naturressurser stjeler USA fra et folk som har levd på randen av sultedøden i mange år.

Natt til 3. februar skrev jeg (på Facebook og Twitter) at Norge er ødelagt av militarisme og krigskåte medier og politikere.

«Det var nesten hallelujah-stemning under fredagens Dagsnytt 18 grunnet nyheten om mer våpen til USA/NATOs marionettregime i Kiev, Ukraina. Slike nyheter blir mottatt som gladnyheter av NRKs journalister eller norske journalister og redaktører i det hele tatt. Det eneste som la en demper på stemningen i NRKs studio var at Guri Melby syns at det ikke sendes nok våpen til marionettene».

Men dette var før jeg fikk kjennskap til at regjeringen til Jonas Gahr Støre har akseptert at USA skal få ha ÅTTE nye militærbaser i landet vårt.

Terje Alnes setter skapet på plass: 

«Det burde vært toppsaken i alle nyhetskanaler, men det er knapt nevnt noe sted ennå: USAs militære har i dag fått norske myndigheters tillatelse til å etablere såkalte «omforente områder» på Andøya flystasjon, Ørland flystasjon, Haakonsvern orlogsstasjon, Værnes flystasjon og garnison, Bardufoss flystasjon, Setermoen garnison samt skyte- og øvingsfelt, Osmarka fjellanlegg og Namsen drivstoffanlegg.

«Omforente områder» er en orwellsk omskriving som skjuler hva det egentlig dreier seg om, nemlig amerikanske militærbaser (…)

Regjeringen og Stortingsflertallet vil gjøre alt de kan for å avdramatisere hva avtalen innebærer, noe den bisarre betegnelsen «omforente områder» viser. Men det regjeringen gjør er en fullstendig kapitulasjon overfor amerikansk press.

I realiteten er Norge nå redusert til et protektorat under USA. I følge Store Norske Leksikon er et protektorat ‘et folkerettslig forhold bygd på en traktat, hvor en sterk stat påtar seg å beskytte en svakere stat og ivareta dens interesser overfor andre stater’.

Avtalene betyr en reell avståelse av norsk suverenitet og full frihet for USA til å bruke norsk territorium som springbrett for sine militære operasjoner, uten at norske myndigheter har noe de skal ha sagt.

USA gis rett til uhindret tilgang og bruk av disse 12 områdene på norsk jord. Etter særskilt avtale kan deler av områdene stilles til eksklusiv amerikansk disposisjon, herunder oppstilling og utplassering av styrker og materiell. USA gis tillatelse til å kontrollere tilgangen til de delene av «omforente områder» der det er avtalt eksklusiv amerikansk bruksrett.

I avtalens artikkel XI punkt 3 står det: «Det skal ikke gjennomføres ombordstigning eller kontroll av luftfartøyer, fartøyer og kjøretøyer som brukes av eller utelukkende for amerikanske styrker, uten etter samtykke fra USA». Et slikt «samtykke» vil amerikanerne selvsagt aldri gi.

Vi har altså ingen muligheter til å kontrollere hva amerikanerne tar med seg inn og oppbevarer på disse basene. Norske myndigheter gir fra seg ansvaret for hva amerikanerne lagrer på norsk jord».

USAs militære rykker for fullt inn i Norge

Vi må slutte å late som om Norge er et suverent land, eller et demokrati for den saks skyld. Regjering og storting legger nå dessuten enda mer til rette for at Norge kan bli bombemål og terrormål på samme måte som Irak og Syria (USA okkuperer også Irak, med hjelp av norske soldater, og siden 7. oktober har det vært en kraftig økning i antall angrep på USAs baser i Irak og Syria, angrep som er legitime, da USA er en okkupant).

Norges utenriksminister Espen Barth Eide sier han «forstår USA» etter at USA i går angrep «minst 85 mål i Syria og Irak». Minst «34 mennesker, blant dem sivile, skal være drept i angrepene» (NRK).

Dette syns Barth Eide er OK, men ikke at Syria og Irak forsvarer seg og at Iran eventuelt hjelper Syria og Irak med det. For det er Iran som portretteres som skurk i USA/NATOs Norge, ikke USA, den egentlige skurken.

«Det er en alvorlig utvikling vi nå ser. Vi forstår USAs behov for å svare på angrepene. Det er viktig at alle aktører nå bidrar til å roe situasjonen og unngår videre eskalering».

Det Barth Eide egentlig sier er at okkupanten USA har enerett til å trappe opp  krigen og at andre land pent skal gjøre som de får beskjed om.

«Flere andre land har vist sin støtte. Storbritannia sier i en uttalelse at de er trofaste allierte med USA» (NRK). Slik kamuflerer NRK at det kun er en ganske liten minoritet av verdens land som støtter dette, ikke en gang alle NATO-landene.

Væpnede grupper i Irak og Syria skal allerede ha svart på angrepene mens Russland sier at USA «sår kaos og ødeleggelse» i Midtøsten (NRK). «Washington, selvsikker på sin straffrihet, fortsetter å så kaos og ødeleggelse i Midtøsten, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet. Moskva skriver også at de fordømmer de amerikanske angrepene».

Norske journalister vet at krigspropaganda er en sikker karrierevei. ‘Journalistene’ bak dette mesterstykket av propaganda heter Sunniva Nerbøberg, Julia Annette Kirsebom Thommessen, Vilde Haugen, Andreas Krantz og Eivind Molde. Og man undres hvorfor  det trengs så mange ‘journalister’ til et så enkelt stykke arbeid.

«Slapp av, politikerne vet hva de gjør, så la dem ordne opp i dette», er det mange som sier/tenker. Men hvis de hadde visst det hadde resultatene blitt gode. Resultatene av USA/NATO/Norges kriger er tvert i mot en lang serie med katastrofer: Afghanistan, Irak, Libya, Syria og Ukraina. Israels krig mot Palestina kan legges til lista, sjøl om Norges holdning til den ikke er av de verste.

Det store paradokset er at norske politikere knytter landet vårt enda tettere til USA på et tidspunkt da USA er nær ved å bli ødelagt innenifra og mister innflytelse og anseelse over hele verden.

Vi vet at USA overvåker allierte politikere. Så hva er det USA har på ledende norske politikere som USA bruker til å presse dem med?

Forrige artikkelDen ukrainske hærsjefen Zaluzhny hylles av fascistene
Neste artikkelUt med folkevettet – inn med dobbeltmoralen!