USA: Føderalt ansatte legger ned arbeidet mot Bidens støtte til Gaza-nedslaktingen

0
Fra en av de mange demonstrasjonene foran Det hvite hus mot USAs støtte til folkemordet i Gaza

Føderalt ansatte fra dusinvis av byråer går ut i streik.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 14. januar 2024.

Føderalt ansatte fra nesten to dusin amerikanske offentlige etater vil forlate jobbene sine på tirsdag, i protest mot president Bidens helhjertede støtte til Israels brutale angrep på Gaza, rapporterte Al-Monitor fredag.

Biden-administrasjonen har møtt betydelig intern dissens over den israelske nedslaktingen i Gaza, som har drept nesten 24 000 palestinere, for det meste kvinner og barn. Tjenestemenn på tvers av offentlige etater har signert brev som protesterer mot USAs støtte til Israel, men en arbeidsnedleggelse vil være det mest dramatiske skrittet hittil, foruten de to oppsigelsene fra administrasjonens tjenestemenn.

Dusinvis av amerikanske embetsrepresentanter organiserer arbeidsnedleggelsen som ei gruppe som kaller seg Feds United for Peace. De forventer at hundrevis av andre føderalt ansatte vil slutte seg til dem på tirsdag.

Al-Monitor fikk tak i en liste over noen av byråene der ansatte forventes å delta i protesten, som inkluderer presidentens kontor, National Security Agency, Departments of State, Defense, Homeland Security og Veterans Affairs, og mer.

I lys av Al-Monitor-rapporten krever republikanerne i Representantenes hus at alle ansatte som deltar i protesten blir sparket. «Enhver offentlig ansatt som går fra jobben for å protestere mot USAs støtte til vår allierte Israel, ignorerer sitt ansvar og misbruker skattebetalernes tillit,» sier Mike Johnson, speaker i Representantenes hus, ifølge Axios. «De fortjener å få sparken.»

President Biden møter også dissens fra sin valgkampanje, ettersom hans støtte til Israels massedrap på palestinere skader hans sjanser til å vinne en ny periode. Sytten medarbeidere i Biden-kampanjen sa i et brev som protesterte mot hans støtte til Israel, at de har sett «frivillige slutte i hopetall, og folk som har stemt blått i flere tiår føler seg usikre på å gjøre det for første gang noensinne, på grunn av denne konflikten».


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Federal Employees to Stage Walk Out Over Biden’s Support for Gaza Slaughter

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp


Forrige artikkelBivirkninger uten sidestykke
Neste artikkelMen er det bevist?  Tenk om det er feil!
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.