Tybring-Gjedde mener USA bør angripe Russland i Ukraina

0
Faksimile fra Klassekampen

Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde mener at USA må inn i krigen i Ukraina og angripe russiske styrker.

Han frykter at Ukraina kan tape krigen, skriver Klassekampen.

– Skal du ha slutt på denne krigen, må du bruke muskler. Det viktige nå er at offensiven blir avsluttet, slik at Ukraina ikke blir lagt i grus. Putin og Zelenskyj er ikke villige til å forhandle om fred, det vil ikke skje. Om USA angriper russiske styrker inne i Ukraina, tror jeg de vil bli mer defensive, sier Tybring-Gjedde til avisa.

Han er utenrikspolitisk talsperson for Frp. Stortingspolitikeren frykter ikke atomkrig, men tror USA kan presse Russland til fredssamtaler. Han sier det er viktig at USA i så fall handler alene og at et kollektivt angrep fra Nato kan få uante konsekvenser.

Tybring-Gjedde mener USA kan bruke ubåter, skip og krysserraketter til å angripe russiske styrker i Ukraina. Han sier den siste tidens eskalering i angrep er farlig, også for Norge.

Hva er det som går av norske politikere? Er de blitt gale?

Fra før av har vi krigeren Guri Melby, og nå altså «Gjedda». De vil ha verdenskrig rett utenfor Norges stuedør der også USAs baser i Norge helt opplagt ville bli brukt.

Også Klassekampen vil ha mer krig

Våre kjære kolleger i avisa Klassekampen har ikke gått riktig så langt som Melby og Tybring-Gjedde. Men mer krig vil de ha. Avisas kommentator Frode Rønning skrev på lederplass 27. desember:

På et tidspunkt må partene møtes ved forhandlingsbordet. Ukraina må være villig til å revurdere sine mål for krigen. For å tvinge Russland til forhandlingsbordet må Ukraina imidlertid være sterkt nok militært. Putin må presses til å innse at det koster for mye å fortsette krigføringen. Det er riktig å støtte Ukraina med våpen for å forsvare seg. Men kombinert med våpenstøtte må vi starte debatten om hva som kan bli utgangen av krigen.

Klassekampen har altså innsett at Ukraina må «revurdere sine mål for krigen», men først må landet bli «sterkt nok militært» til å «tvinge Russland til forhandlingsbordet». Leser KKs lederskribenter bare pressemeldinger fra NATO? Sjøl USAs mainstreamaviser har for lengst innsett at denne krigen er tapt. Det finnes ikke noen militær styrking av Ukraina som kan forhindre det. Våpenlagrene er tømt, statskassene er tømt. Det er over. Det eneste man kan oppnå er at noen titusener flere ukrainske soldater vil bli drept i en krig som kunne ha vært unngått.

Forrige artikkelMinst 103 sivile drept i det dødeligste terrorangrepet mot Iran
Neste artikkelSmittevernloven, WHO, teknokrati og globalt diktatur