Pentagon sporet ikke over 1 milliard dollar i våpen sendt til Ukraina riktig

0

Våpnene var en del av en pakke på 1.699 milliarder dollar, sendt til Ukraina, som krevde forbedret overvåking av sluttbruk.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 11. januar 2024.

Mer enn 1 milliard dollar i våpen som ble sendt til Ukraina har ikke blitt sporet riktig av Pentagon, har en rapport fra forsvarsdepartementets generalinspektør avdekket.

Rapporten undersøkte $ 1.699 milliarder i våpen sendt til Ukraina. Våpnene er underlagt forbedret sluttbruksovervåking (EEUM), og inkluderer Javelin anti-tank missiler, Stinger anti-fly missiler, nattsynsbriller, AIM-9X luft-til-luft missiler, Advanced Medium-Range Air-to-Air Missiles og andre typer våpen.

IG-rapporten fant at flertallet av EEUM-våpnene, nesten 40.000 våpen til en samlet verdi av omtrent 1.005 milliarder dollar, ikke er gjort rede for etter å ha blitt sendt inn i Ukraina. Mindre, mer bærbare våpen er underlagt EEUM siden de er mer sannsynlig å bli smuglet og solgt på det svarte markedet.

Robert P. Storch, Pentagons generalinspektør, sa at det er «ingen registrering» av varelager som blir tatt. «Det betyr ikke at de ikke er der, eller at de ikke blir brukt,» sier han, ifølge The New York Times. «[Men] på grunn av deres følsomhet, deres sårbarhet for avledning eller misbruk, eller konsekvensene av det, er det spesielt viktig å ha denne ekstra sporingen og ansvarligheten på plass.»

Den amerikanske politikken med å pøse våpen inn i Ukraina har blitt gjort med svært lite tilsyn, og forsendelsene undersøkt i generalinspektørens rapport er bare en brøkdel av de over $ 40 milliardene i militærutstyr USA har besørget eller forpliktet til Ukraina, siden den russiske invasjonen i fjor.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Pentagon Did Not Properly Track Over $1 Billion in Weapons Shipped to Ukraine

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelDen amerikanske statsborgeren Gonzalo Lira dør av omsorgssvikt i ukrainsk fengsel
Neste artikkelBlink for Bidens utsending på hans 5. tur til Midtøsten?
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.