Jemens Ansarullah angrep US Navy med droner og missiler

0
Et houthi-missil

Jemens Houthi-bevegelse Ansarullah gjennomførte sitt største angrep noensinne med droner og missiler rettet mot skipsfart i Rødehavet, og tvang amerikanske og britiske marinefartøyer til å skyte ned prosjektilene i et større marineengasjement, sa myndighetene onsdag. Ingen skader ble umiddelbart meldt. Dette skriver npr.

Angrepet skjedde utenfor de jemenittiske havnebyene Hodeida og Mokha ifølge det private britiske etterretningsfirmaet Ambrey. I Hodeida-angrepet sa Ambrey at skip beskrevet over radio så missiler og droner, med USA-allierte krigsskip i området som oppfordret «fartøyer til å fortsette med maksimal hastighet».

En Houthi-talsmann sier:

«Et amerikansk skip som støttet det sionistiske regimet ble angrepet av et stort antall ballistiske missiler og droner.

Operasjonen rettet mot det amerikanske skipet er et svar på angrepet fra de amerikanske fiendestyrkene på den jemenittiske marinen.

Vi vil ikke nøle med å håndtere alle fiendtlige trusler på riktig måte innenfor rammen av det legitime forsvaret av vårt land, folk og nasjon.

Inntil slutten av aggresjonen og opphevelsen av blokaden av våre brødre i Gaza, vil vi fortsette å hindre israelske skip eller skip som skal til havnene i det okkuperte Palestina.

Vi understreker vår fulle forpliktelse til å fortsette fri ferdsel i Rødehavet og Det arabiske havet til alle destinasjoner unntatt havnene i det okkuperte Palestina.»

Forrige artikkelTyrkia og Malaysia støtter Sør-Afrikas sak mot Israels folkemord
Neste artikkelIsrael på tiltalebenken i Haag for folkemord