Israelske kommandanter mener diplomati er den eneste måten å frigjøre israelske gisler på

0
Smoke rises after Israeli air strikes of the city of Rafah in the southern Gaza Strip, October 10, 2023. / Innfelt faksimile fra New York Times.

Fire israelske militære ledere sier til New York Times at målet om å desimere Hamas er uforenlig med å redde gislene.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 18. januar 2024.

Fire høytstående israelske militære ledere fortalte The New York Times at de har konkludert med at den eneste måten å sikre løslatelsen av de over 100 israelske gislene i Gaza på er gjennom diplomati, ikke militær handling.

Kommandantene, som uttalte seg på betingelse av anonymitet, fortalte avisen at Israels statsminister Benjamin Netanyahus mål om å utrydde Hamas er uforenlig med å redde gislene. Israel har bare gjort begrenset skade på Hamas, og kommandantene sa at et langvarig slag sannsynligvis ville drepe de israelske gislene, som antas å bli holdt i Hamas tunnelnettverk, som er langt større enn israelske tjenestemenn først trodde.

Før den israelske invasjonen av Gaza trodde israelske tjenestemenn at tunnelene var 100 miles lange. Men nå tror de det er opptil 450 miles av underjordiske tunneler, og det ville være utrolig vanskelig å trenge inn i dem.

The Times-rapporten sa at Israel planla å ta operativ kontroll over Gaza by, Khan Younis og Rafah innen utgangen av desember. Men israelske styrker kontrollerer nå bare noen deler av Khan Younis og har ennå ikke startet en invasjon av Rafah. Hamas-styrker bekrefter også sin tilstedeværelse i områder av Gaza by, som israelske tropper har forlatt.

Militær situasjon i Gaza 20. januar 2024 (SouthFront.press)

Etter at Times-rapporten ble publisert avviste Netanyahu offentlig et tilbud fra Hamas om at de skulle løslate alle gislene, i bytte mot løslatelse av palestinske fanger, våpenhvile og tilbaketrekking av israelske styrker fra Gaza. Netanyahu lovet å fortsette nedslaktingen i Gaza, som har drept over 25.000 palestinere, for det meste kvinner og barn.

«I bytte mot løslatelsen av våre gisler, krever Hamas en slutt på krigen, tilbaketrekking av våre styrker fra Gaza, løslatelse av alle mordere og voldtektsmenn. Og la Hamas være intakt,» sier han.  «Jeg avviser blankt vilkårene for overgivelse fra monstrene i Hamas.»


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Israeli Commanders Believe Diplomacy Is the Only Way to Free Israeli Hostages

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelNina Kristiansens synsing i Forskning.no om karragenan i mat
Neste artikkelUSA ble enehersker
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.