Israel til Blinken: Vi vil bombe Gaza enda mer

0
Yoav Gallant forteller Antony Blinken hva Israel vil gjøre i Gaza. Han kan ikke si at han ikke visste.

Israels forsvarsminister sier til Blinken at bombardementet av Gazas Khan Younis intensiveres. Et formål med Blinkens besøk var å be israelske tjenestemenn å redusere intensiteten i operasjonene i Gaza.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 9. januar 2024.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant fortalte utenriksminister Antony Blinken tirsdag, at Israels angrep på byen Khan Younis sør på Gazastripen intensiveres.

Et formål med Blinkens besøk var å presse israelske embetsrepresentanter til å redusere intensiteten av angrepet på Gaza. Israel har sagt at de skalerer ned operasjonene nord i Gaza, men fokuserer på sentrale og sørlige deler av Gazastripen, der mesteparten av Gazas palestinske befolkning befinner seg.

Ifølge The Times of Israel orienterte Gallant Blinken om «endringene i kamptaktikk» i nord og «understreket at operasjoner i regionen Khan Younis vil intensiveres og fortsette til Hamas-ledelsen er oppdaget, og israelske gisler kommer trygt hjem».

Israelske embetsrepresentanter har offentlig avvist bekymringer fra Biden-administrasjonen siden den 7. oktober, men USA har uansett fortsatt å gi ubetinget militærstøtte til nedslaktingen i Gaza, hvilket gir Israel lite incitament til å endre hva de gjør. Amerikanske tjenestemenn har gjentatte ganger bekreftet at administrasjonen ikke vurderer å stille krav til bistand eller kutte ut Israel.

Axios rapporterte senere at det eneste konkrete Blinken oppnådde mens han var i Israel, var en avtale fra Israel om å tillate FN-tjenestemenn å besøke Nord-Gaza for å evaluere betingelsene for en fremtidig retur av de rundt en million palestinerne som ble tvunget til å forlate området. Men israelske tjenestemenn sier at palestinerne ikke kan vende tilbake til nord før en ny gisselavtale er nådd, og Israel drepte nylig en av Hamas’ forhandlere som var basert i Beirut, noe som gjør en slik avtale mye mindre sannsynlig.

Israelske luftangrep fortsatte å ramme Gaza mens Blinken var i Israel, og ifølge Gazas helsedepartement ble 126 palestinere drept på Gazastripen tirsdag. Over 23.000 palestinere har blitt drept i den USA-støttede israelske nedslaktingen så langt, derav over 9.000 barn.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Israeli Defense Minister Tells Blinken the Bombardment of Gaza’s Khan Younis Is Intensifying

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelTenk dere godt om, kjære broderfolk!
Neste artikkelRivalisering i spesialisthelsetjenesten
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.