Praktikanter i Det hvite hus: «Israels handlinger i Gaza er et folkemord»

0
Gaza i oktober 2023. Skjermdump fra video.

Praktikanter i det Hvite hus kaller Israels handlinger i Gaza for et folkemord. De krever at Biden ber om våpenhvile nå.

Av Kyle Anzalone.

Libertarian Institute, 6. desember, 2023.

En gruppe på mer enn 40 praktikanter i Det hvite hus har signert et brev som krever at president Joe Biden ber om en permanent våpenhvile. Praktikantene bak brevet – Praktikanter for Palestina i Det hvite hus – sier Biden må snu i støtten til Israel.

I brevet, som er delt med Middle East Eye, står det at de «ikke lenger kan tie om det pågående folkemordet på det palestinske folket». Uttalelsen fortsatte: «Vi oppfordrer Biden-Harris-administrasjonen til å oppfordre til en permanent våpenhvile nå, en løslatelse av alle gisler, inkludert palestinske politiske fanger, og til å støtte en diplomatisk løsning som vil sette en stopper for den illegale okkupasjonen og det israelske apartheid, i samsvar med folkeretten og for et fritt Palestina.»

Etter Hamas-angrepet den 7. oktober har Israel gjennomført en brutal militærkampanje i Gaza og drept over 15.000 mennesker, inkludert 6.000 barn. Noen av de mest ødeleggende angrepene på sivile har blitt begått med amerikanskproduserte bomber.

Tjenestemenn i Det hvite hus har i noen offentlige uttalelser bedt Tel Aviv om å forsøke å minske sivile tap. Administrasjonen nekter imidlertid å kreve at Israel reduserer de sivile tapene for å fortsette og motta våpen, eller nå en våpenhvile. Siden Tel Aviv begynte å bombe Gaza, har USA sendt våpen til Israel nesten hver dag, inkludert 15.000 bomber.

Amerikanske tjenestemenn som snakker med CNN, sier Israel har ignorert forespørsler fra USA. «Selv om høytstående tjenestemenn i Biden-administrasjonen offentlig har oppfordret Israel til å gjøre mer for å minimere sivile dødsfall, har de vært forsiktige med å unngå og direkte formane over noen av Israels taktikker. Tjenestemenn mener det er mer effektivt å stille råd til Israel bak kulissene, i stedet for å skamme dem høylytt,» rapporterer CNN. «Den høytstående tjenestemannen i administrasjonen fortalte CNN at de ikke følte seg komfortable med å bruke ordet «mottakelig» for å fange opp innholdet i Israels svar på administrasjonens militære råd – i motsetning til noen offentlige uttalelser fra de mest høytstående medlemmer av administrasjonen.»

Det hvite hus sine praktikanter for Palestina, oppfordrer administrasjonen til å gå bort fra å støtte Tel Aviv. «Vi oppfordrer administrasjonen til å endre kurs. I vår begrensede rolle har vi disse samtalene og bringer det amerikanske folks vilje til hallene i det høyeste embetet. Vi vil ikke slutte å prøve», sier gruppemedlemmene til Middle East Eye. «Den pågående volden, opprettholdt av den israelske regjeringen, så vel som den pågående dehumaniserende retorikken rettet mot muslimer og arabere, har fremmet en bølge av massiv vold og tragedier.»


Originalen til denne artikkelen finner du her:

White House Interns Call Israeli Actions in Gaza a ‘Genocide’ and Demand Biden Call for Ceasefire

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Les også: Israel-Palestine war: White House interns pen letter demanding ceasefire in Gaza


Om Kyle Anzalone

Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, opinionsredaktør for Antiwar.com og medvert for Conflict of Interest, sammen med Will Porter og Connor Freeman.

Forrige artikkelGlobal protest mot Nobelprisutdelingen
Neste artikkelSverige legger seg flatt for USA
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.