Massive eksplosjoner i USAs base i det nordøstlige Syria

0
Fra al-Tanf-basen. / skjermdump fra npa

Eksplosjonene antakelig et resultat av et droneangrep fra den irakiske motstanden mot en amerikansk base i Hasakah.

Nettavisa The Cradle skriver:

Store og voldsomme eksplosjoner kunne høres fra USAs Al-Shaddadi-base i den nordøstlige syriske byen Hasakah 11. desember, etter det man mener var et angrep fra den irakiske motstanden. 

«Suksessive og enorme eksplosjoner ble hørt for kort tid siden, i nærheten av basen til Al-Jabsa Oil Fields Directorate i byen Al-Shaddadi (50 km sør for Al-Hasakah Governorate), som følge av å ha blitt angrepet av minst fire missiler, sa en Sputnik-korrespondent. Sputnik er er russisk mediekanal.

Amerikanske styrker utløste sirener og satte ut tropper rundt området mens droner og helikoptre fløy over basen. Det er ikke meldt om personskader. 

Al-Jabsa-basen i Al-Shaddadi regnes som en av de største amerikanske basene i det nordøstlige Syria, og huser også en rekke franske og britiske tropper, ifølge Sputnik

Andre kilder sier det samme.

Lokale kilder fortalte til nyhetsbyrået Al-Mayadeen at store eksplosjoner kunne høres fra innsiden av basen. 

Kildene sa at eksplosjonene sannsynligvis var et resultat av «en drone som tilhører de irakiske islamske motstandsfraksjonene, som skjøt mot basen med flere missiler».

En annen kilde fortalte til Al-Mayadeen at en rekke missiler traff basen, hvor en av dem landet på hovedkvarteret som tilhører de syriske demokratiske styrkene (SDF), Washingtons kurdiske stedfortreder i Syria. 

Angrepene ble utført av grupper fra Den islamske motstanden i Irak, som ble dannet i oktober for å konfrontere amerikanske tropper til støtte for Palestina.

«Som svar på forbrytelsene begått av fienden mot vårt folk i Gaza, rettet den islamske motstanden i Irak angrep mot de amerikanske okkupasjonsbasene i Irak og Syria gjennom elleve separate operasjoner, og traff dem med dusinvis av missiler og droner,» sa koalisjonen i en uttalelse 9. desember.

Abu Ali al-Askari, en høytstående tjenestemann i Kataib Hizbollah-fraksjonen, sverget i en uttalelse 9. desember at den irakiske motstanden vil fortsette å konfrontere amerikanske styrker i Irak til «den siste amerikanske soldaten» blir utvist fra landet. 

Den amerikanske ambassaden i Bagdad var mål for et rakettangrep 8. desember.

Disse angrepene mot amerikanske baser i Irak og Syria har pågått siden Gaza-Israel-krigen startet i oktober, og ble bare stoppet kort under den sju dager lange våpenhvilen før de ble gjenopptatt med ny intensitet. 

Amerikanske krigsfly har gjennomført flere runder med luftangrep i Irak nylig som svar på de kontinuerlige angrepene. Fem irakiske motstandskjempere ble drept i et amerikansk angrep i Kirkuk 3. desember.

Det provestlige Institute for the Study of War bringer dette kartet som viser militæraksjonene:

Forrige artikkelDette gjelder ungene våre
Neste artikkelRobert Malone: Pinlig berørt over å kalle meg vaksine- og bioforsvarsekspert