Israelsk soldat skyter og skader kolleger etter Gaza-mareritt

0
Israelsk soldat gråter / illustrasjonsfoto

Soldaten bodde på et rehabiliteringssenter i Ashkelon da han åpnet ild etter å ha våknet fra et mareritt.

The New Arab Staff – 27. desember 2023

En israelsk soldat som nylig kom tilbake fra Gaza skadet medlemmer av sin enhet da han våknet opp fra et mareritt og begynte å avfyre et våpen, rapporterte Israels Channel 12 onsdag.

Soldaten bodde på et feriested i Ashkelon, sør i Israel, som brukes av militæret til rehabiliteringsformål da hendelsen skjedde.

Soldaten åpnet ild mot en vegg og skadet et ukjent antall soldater som fikk splintskader, ifølge Jerusalem Post.

Hendelsen ble henvist til etterforskning hos Israels forsvarsdepartement, men det ble besluttet at det ikke ville bli iverksatt ytterligere tiltak på grunn av soldatens psykiske tilstand.

Tidligere denne måneden rapporterte den israelske avisen Haaretz at 18% av soldatene som deltar i invasjonen av Gaza, lider av psykiske problemer og posttraumatisk stresslidelse (PTSD).

Rapporten refererte tall gitt under en høring i Health Warfare Commission av Limor Luria, lederen av det israelske forsvarsdepartementets rehabiliteringsavdeling.

Opptak lagt ut på nettet har vist intensiteten av gate-til-gate-kamper i Gaza, der minst 164 israelske soldater er drept.

En rapport fra Israels Ynet News tidligere denne måneden sa at over 5000 israelske soldater har blitt skadet siden begynnelsen av krigen mot Gaza, med 2000 offisielt anerkjent av Israels forsvarsdepartement som deaktivert.

Den israelske regjeringen har vært ordknapp om omfanget av hærens tap under invasjonen av Gaza, med beskyldninger om et krigstids-tilslag mot den frie pressen av ytrehøyreregjeringen til Benjamin Netanyahu.

Tallrike rapporter om soldater som lider av mentale traumer etter å ha deltatt i Israels brutale angrep på de palestinske territoriene har dukket opp gjennom årene, med soldater som hevder at de ikke er tilstrekkelig støttet av regjeringen.

I august satte den israelske soldaten Bar Khalaf fyr på seg selv midt i en uenighet med det israelske forsvarsdepartementet om hans funksjonsevne. Khalaf tjenestegjorde i Israels angrep på Gaza i 2014, og hevdet senere at han hadde lidd PTSD fra sin erfaring.


Denne artikkelen er hentet fra The New Arab:

Israel soldier shoots colleagues after having Gaza nightmare (newarab.com)

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Se også artikkel om soldaten Bar Khalaf:

Ex-Israel soldier dies after setting himself on fire  – Middle East Monitor

Dagen etter Bar Khalaf tok sitt eget liv, valgte en annen soldat å avslutte livet:

Another IDF vet commits suicide waiting to be recognized as disabled – Israel News – The Jerusalem Post (jpost.com)

Artikkel om Bar Khalafs begravelse:

Funeral held for IDF veteran who died after self-immolating | The Times of Israel

Artikkel om selvmord i IDF:

Rise in suicides and in deaths overall among IDF soldiers in 2022, says military | The Times of Israel

Forrige artikkelUSAs og Israels folkemord i Gaza er dårlig nytt for fransk shipping og franske havner
Neste artikkel– Økt sykelighet skyldes ikke nytt virus, men nedsatt immunforsvar
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.