Israel sier Gaza-angrepet vil fortsette med eller uten verdens støtte

0
Israels krig mot Gaza er ikke minst en krig mot barn. / Palestine Chronicle / X

FNs generalforsamling stemte overveldende for våpenhvile i Gaza. Det gir Israel blaffen i.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 15. desember 2023.

Israels utenriksminister Eli Cohen lovet onsdag at det brutale israelske angrepet på Gaza vil fortsette «med eller uten» global støtte etter at FNs generalforsamling stemte overveldende for en våpenhvile.

Israel vil fortsette krigen mot Hamas, med eller uten internasjonal støtte. En våpenhvile på nåværende tidspunkt er en gave til terrororganisasjonen Hamas og vil tillate den å komme tilbake og true innbyggerne i Israel, sier Cohen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kom med lignende kommentarer, og insisterte på at det internasjonale presset ikke vil stoppe hans kampanje. «Vi fortsetter til siste slutt, det er det ingen tvil om,» sier han. «Jeg sier dette selv med tanke på den store smerten, og det internasjonale presset. Ingenting vil stoppe oss, vi vil fortsette til slutten, til seier, intet mindre.»

Andre israelske tjenestemenn har signalisert at angrepet i Gaza kan vare i måneder eller til og med mer enn et år. På litt over to måneder har over 18.000 palestinere blitt drept i Gaza, inkludert over 7.000 barn. FN og hjelpeorganisasjoner som jobber i Gaza advarer om at palestinere i den beleirede enklaven sulter, og at sykdom sprer seg. Etter hvert som krigen trekker ut, vil folk sannsynligvis begynne å dø av de forferdelige forholdene forårsaket av den israelske beleiringen.

Til tross for brutaliteten i beleiringen fortsetter USA å gi Israel betingelsesløs militær støtte og politisk ryggdekning. USA var en av 10 nasjoner som stemte mot våpenhvileresolusjonen i FNs generalforsamling, som fikk støtte fra 153 av de 193 medlemmene av organet. USA la også ned veto mot en lignende resolusjon i FNs sikkerhetsråd.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War:

Israel Says Gaza Onslaught Will Continue ‘With or Without’ World Support

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Følg også Palestine Chronicle.

Forrige artikkelHva er en kvinne?
Neste artikkelPutin: Ingen behov for ny mobilisering i Russland
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.