Israel bomber områder sør i Gaza der de tidligere ba palestinerne flykte til

0
Skjermdump fra video

Israels forsvarsminister antydet at Israels angrep i sør vil bli mer intenst enn i nord.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 4. desember 2023.

Mandag intensiverte Israel luftangrepene sør i Gaza og bombet områder der de tidligere ba palestinerne søke ly, melder Reuters.

Israel beordret evakuering av deler av den sørlige byen Khan Younis, men innbyggere sa at områder der de fikk beskjed om å flykte til, fortsatt var under angrep. Det israelske militæret la ut et kart på X med piler som pekte fra Khan Younis, og ba folk om å sette kursen mot Middelhavet og byen Rafah, nær den egyptiske grensen.

Men Rafah har fortsatt å komme under israelsk angrep. Reuters-rapporten lyder:

«Bombing på et sted i Rafah, i løpet av natten, hadde revet et krater på størrelse med en basketballbane opp av jorden. En lite dødt barns bare føtter og svarte bukser stakk ut fra under en ruinhaug. Mennene kjempet med bare hendene for å flytte en bit av betongen som hadde knust barnet.»

Mange av palestinerne som måtte flykte fra Khan Younis, var i byen etter evakueringen fra det nordlige Gaza. Det anslås at en million palestinere er drevet på flukt fra nord. Dusinvis av israelske stridsvogner, pansrede personellkjøretøy og bulldosere gikk inn i Khan Younis mandag.

USA hadde advart Israel mot å utvide sin virksomhet i det sørlige Gaza før de tok høyde for de millioner av sivile som er der. Men det er klart at Israel har ignorert de amerikanske advarslene, ettersom israelske militære tjenestemenn lover at angrepet i sør vil være like ille som i nord.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant signaliserte mandag at ødeleggelsene i sør kan bli enda verre. «IDF har begynt å jobbe sør på Gazastripen. Skjebnen til terroristene i Hamas-bataljonene der, vil være den samme som i nord og verre,» sier Gallant.

Gazas helsedepartement sa mandag at minst 15.899 palestinere er drept i den beleirede enklaven siden 7. oktober. Departementet sa at 70% av de døde var kvinner og barn.


Denne artikkeln ble først publisert av Anti-War:

Israel Bombs Areas of Southern Gaza Where It Told Palestinians to Flee

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp


NRK 7. desember 2023: Dødstallene i Gaza har passert 17.000. Palestinske helsemyndigheter i Gaza sier torsdag at 17.177 palestinere har blitt drept av israelske angrep siden 7. oktober. Over 7000 av disse var barn. Samtidig er over 46.000 mennesker såret. Det siste døgnet har 350 palestinere blitt drept, ifølge myndighetene. (NRK)

Forrige artikkelVG: Langer ut mot nytt pandemiforslag − Autoritære tendenser
Neste artikkelGrensetvisten mellom Venezuela og Guyana er ikke rettslig avklart
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.