Euro-Med Monitor: Israelske styrker henrettet dusinvis av eldre i Gaza

0
049 eldre menn og kvinner er drept siden 7. (Foto: via Euro-Med Monitor)

1.049 eldre menn og kvinner er drept siden 7. oktober. Den israelske hæren har henrettet dusinvis av eldre mennesker i Gaza i «direkte skyteoperasjoner» siden 7. oktober, sier en menneskerettighetsgruppe.

Av Palestine Chronicle – 27. desember 2023

I en uttalelse fredag sa Euro-Med Human Rights Monitor at «1.049 eldre menn og kvinner har blitt drept så langt – omtrent 1% av de estimerte 107.000 eldre som bor på Gazastripen, og 3.9% av alle palestinske dødsfall under aggresjonen.»

«De fleste av dem ble knust til døde under ruinene av hjemmene sine eller tilfluktssentrene, der de søkte sikkerhet etter at israelske fly bombet hjemmene deres, eller mens de ble tvunget til å søke grunnleggende nødvendigheter i gatene og markedsplassene. Alarmerende nok ble imidlertid dusinvis mål for drap og felt-henrettelser», heter det.

Den Genève-baserte organisasjonen uttalte at «den hadde mottatt forferdelige vitnesbyrd om drap og felt-henrettelser av flere personer over 60 år».

«Disse hendelsene inkluderte soldater som skjøt eldre mennesker, umiddelbart etter å ha beordret dem til å evakuere hjemmene sine, og i noen tilfeller henrettet dem bare øyeblikk etter løslatelsen fra timer eller dager med vilkårlig frihetsberøvelse,» la uttalelsen til.

«De eldre betaler en høy pris for de uforholdsmessige angrepene utført av israelske styrker, da hundrevis av dem har blitt drept i Israels folkemord, og tusenvis flere skadet,» uttalte gruppen også.

 Grafisk innhold

DIREKTØR FOR NASSER HOSPITAL: Vi behandler skader som kan være forårsaket av internasjonalt forbudte våpen.

FØLG VÅR LIVEBLOGG:https://t.co/vQCjqd3Kh9 pic.twitter.com/sDv5HPAb8A

– The Palestine Chronicle (@PalestineChron) 24. desember 2023

Ifølge gruppen har mange eldre sivile, inkludert både menn og kvinner over 70 og til og med 80 år, opplevd internering.

«Vitnesbyrd fra løslatte fanger bekrefter at de ble nektet tilgang til behandling og utsatt for tortur og overgrep, uavhengig av deres vanskelige helsesituasjon og/eller høye alder», heter det videre.

Ifølge Euro-Med Monitor, «fører Israel en kampanje med utbredt straff og drap, og undertrykker det palestinske samfunnets mest sårbare grupper på en måte som sjelden er sett i den moderne historien om kriger eller væpnede konflikter.»

Organisasjonen «fornyet sin oppfordring til det internasjonale samfunnet, spesielt statene som har signert Genève-konvensjonen, om å utføre sitt ansvar for å gi beskyttelse til sivile på Gazastripen».

Ifølge Gazas helsedepartement er 20.424 palestinere drept og 54.036 såret i Israels pågående folkemord i Gaza fra 7. oktober. Palestinske og internasjonale anslag sier at flertallet av de drepte og sårede er kvinner og barn.


Denne artikkelen er hentet fra The Palestine Chronicle:

Israeli Forces ‘Executed’ Dozens of Elderly People in Gaza – Euro-Med Monitor

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkelAntikorrupsjonsarbeid i Frankrike: Ikke stikk nesen i sakene våre!
Neste artikkelNorge må fremme våpenhvile og fred i Palestina – ikke delta i opptrapping til krig mot Jemen
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.