Det hvite hus setter ingen tidsfrist for Israel til å avslutte Gaza-angrepet

0
Boligområder i Gaza etter israelsk bombing.

Gazas helsedepartement sier over 17.000 palestinere er drept.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 10. desember 2023.

USAs nasjonale vise-sikkerhetsrådgiver Jon Finer, sa torsdag at Biden-administrasjonen ikke har satt noen tidsfrist for Israels krig i Gaza og gjentok USAs motstand mot en våpenhvile.

«Vi har ikke gitt en bestemt tidsfrist til Israel, (det er) egentlig ikke vår rolle. Dette er deres konflikt. Når det er sagt, har vi innflytelse, selv om vi ikke har full kontroll over hva som skjer på bakken i Gaza,» sier Finer til Aspen Security Forum.

Financial Times rapporterte i forrige uke at det israelske angrepet forventes å vare over et år. Amerikanske tjenestemenn fortalte CNN at de forventer at den nåværende fasen av krigen, som involverer konstante luftangrep og en bakkeoperasjon, vil fortsette inn i 2024, og deretter vil Israel begrense sin målretting til bestemte Hamas-medlemmer, muligens innen januar.

Finer sa at USA støtter Israels mål om å sikre at «Hamas ikke lenger kan styre», selv om Israels statsminister Benjamin Netanyahu gjentatte ganger har uttalt at hans mål er å eliminere Hamas fullstendig. Finer sa at USA «ennå ikke er der at de vil be Israel om å stoppe eller om en våpenhvile».

Det er ingen indikasjoner på at Israel lykkes med å ta ut Hamas-krigere, ettersom bombardementet har påført et massivt sivilt dødstall. Gazas helsedepartement sa torsdag at 17.177 palestinere er drept siden Israel slapp løs sin kampanje 7. oktober, og om lag 70 prosent av de døde er kvinner og barn.

Financial Times-rapporten siterte en kilde som sa at Israel ikke var «nær halvveis til å nå våre mål.» Rapporten siterte også en israelsk militærkilde som anslo at 5.000 Hamas-medlemmer hadde blitt drept så langt, mens andre rapporter satte tallet til 1.000-2.000. Men det er uklart om de israelske beregningene er nøyaktige.

Det hvite hus insisterer på at Israel ikke med vilje angriper sivile, men en rapport fra +972 Magazine, som siterer israelske etterretningskilder, avslørte at det israelske militæret med vilje ødelegger sivile områder i et forsøk på å legge «sivilt press» på Hamas. En kilde fortalte magasinet: «Ingenting skjer ved et uhell. Når en 3 år gammel jente blir drept i et hjem i Gaza, er det fordi noen i hæren bestemte at det ikke var en stor sak for henne å bli drept – at det var en pris verdt å betale for å treffe [et annet] mål. Vi er ikke Hamas. Dette er ikke tilfeldige raketter. Alt er tilsiktet. Vi vet nøyaktig hvor mye utilsiktet skade det er i hvert hjem.»


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

White House Says No Deadline for Israel to End Gaza Onslaught

Kommentar: USA prøver å vaske sine hender med å vise til at det ikke er deres krig og at Biden-administrasjonen ikke bestemmer hvordan Israel fører sin krig. Denne uttalelsen fra tidligere generalmajor i IDF, Yitzhak Brick, i et intervju i forrige uke, forteller nøyaktig hva som er USAs ansvar og muligheter når det gjelder krigen i Gaza:


Hvem står egentlig bak masseslaktingen i Gaza?

Hvem står egentlig bak den israelske masseslaktingen av folket i Gaza?

Moon of Alabama, 5. desember 2023

Her er svaret på det spørsmålet:

Israels avhengighet av USA ble sagt rett ut av den pensjonerte generalmajor fra IDF, Yitzhak Brick, i et intervju tidligere denne uken.

«Alle våre missiler, ammunisjonen, de presisjonsstyrte bombene, alle flyene og bombene, alt er fra USA. I det øyeblikket de skrur av kranen, kan du ikke fortsette å kjempe. Du har ingen mulighet. … Alle forstår at vi ikke kan utkjempe denne krigen uten USA. Punktum.»

Punktum.

Moon of Alabama

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkelFengslede palestinske barn – del 2
Neste artikkelOljefondet er en klimaversting
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.