Biden-medarbeidere krever våpenhvile på «historisk» våkenatt ved Det hvite hus

0
Skjermdump fra X
Av Jake Johnson.

Common Dreams – 16. desember 2023.

«Hver eneste en av disse menneskene risikerer jobbene sine og muligens karrieren sin, fordi de vet hva som står på spill i dette øyeblikket,» sa en kampanjeleder.

Dusinvis av Biden-administrasjonens medarbeidere holdt en våkenatt utenfor Det hvite hus, onsdag kveld, og krevde en varig våpenhvile i Gaza da det palestinske territoriets helsevesen kollapset og det israelske militæret, bevæpnet av USA, bombet hele den beleirede stripen.

De ansatte tok på seg masker og solbriller for å skjule sin identitet, sannsynligvis av frykt for represalier fra en administrasjon som har blitt anklaget for å slå ned på dissens mot president Joe Bidens støtte til Israels angrep på Gaza.

Josh Paul, en tidligere embetsrepresentant i utenriksdepartementet, som trakk seg i oktober på grunn av administrasjonens våpenoverføringer til Israel, deltok også i demonstrasjonen og meddelte kommentarer på vegne av de ansatte.

«Vi ble forferdet av de brutale 7. oktober-angrepene på israelske sivile, og har blitt forferdet av den uforholdsmessige responsen fra den israelske regjeringen, som vilkårlig har drept tusenvis av uskyldige palestinske sivile i Gaza og fordrevet over en million flere,» sa Paul. «Vi har sett flyktningleirer, sykehus, skoler og hele nabolag bli bombet. Vi har sett døde menn, kvinner og barn bli dratt ut av ruinene i pyjamas. Vi har sett trakassering, ydmykelse og fornedrelse av mange slag. Dette er uakseptabelt.»

«Det amerikanske folket og respekterte institusjoner som FN ber om våpenhvile, men denne administrasjonen har ennå ikke lyttet,» la Paul til. «Vi krever at president Biden og medlemmer av kabinettet snakker ut: Be om en permanent våpenhvile, en løslatelse av alle gisler, og en umiddelbar de-eskalering nå.»

Yonah Lieberman, medgrunnlegger av den jødisk-amerikanske press-gruppa IfNotNowapplauderte Biden-medarbeiderne for å holde protesten, og bemerket at «hver eneste en av disse menneskene risikerer sine jobber og muligens sine karrierer, fordi de vet hva som for øyeblikket står på spill.»

Den politiske analytikeren Mitchell Plitnick kalte demonstrasjonen «historisk».

Våkenatta var den siste oppvisningen av voksende internt raseri over Biden-administrasjonens betingelsesløse støtte til det israelske militæret, som har brukt amerikanske våpen til å begå grusomheter på Gazastripen. Demonstrasjonen kom dager etter at USA la ned veto mot en resolusjon i FNs sikkerhetsråd som krevde en umiddelbar humanitær våpenhvile, noe som førte til internasjonal fordømmelse.

Tidligere denne måneden sendte mer enn 40 praktikanter i Det hvite hus et brev som fordømte Israels «folkemorderiske respons» på angrepet den 7. oktober, og bønnfalt Biden om å støtte en permanent våpenhvile.

I november, som CNN rapporterte onsdag, «signerte mer enn 700 medarbeidere og politiske utnevnte et brev som oppfordret presidenten til å støtte en våpenhvile i Israel-Hamas-konflikten.»

«Brevet ble signert av ansatte som jobber i mer enn 30 avdelinger og byråer, inkludert Environmental Protection Agency, FBI og NASA,» bemerket CNN.


Vårt arbeid er lisensiert under Creative Commons (CC BY-NC-ND 3.0). Føl deg fri til å publisere og dele mye.


Denne artikkelen ble publisert av Common Dreams

Biden Staffers Demand Cease-Fire at ‘Historic’ White House Vigil

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Nytt fra krigssonen:

Ramy Budeir er en av 3 ambulansepersonell som ble drept mens de forsøkte å redde kameramannen til Al-Jazeera. 


Jake Johnson

Jake Johnson er seniorredaktør og skribent for Common Dreams.

Forrige artikkel«Vi får også en ny tysk diaspora her»
Neste artikkelKommer Senterpartiet til å svikte folket mandag?
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.