Israel bomber medisinsk konvoi i Gaza

0
(Fotokreditt: PRCS)

Det skjedde minutter etter at Blinken presset på for «humanitær pause». Over 9000 palestinere har blitt drept på mindre enn en måned av vilkårlige israelske luftangrep på Gazas sivilbefolkning.

Av nyhetsdesken til The Cradle.

Israelske droner bombet en medisinsk konvoi som fraktet minst 15 kritisk sårede pasienter fra Al-Shifa-sykehuset til Egypt 3. november, i et angrep som kom mindre enn en time etter at USAs utenriksminister Anthony Blinken ba om en «humanitær pause» i folkemordet i Gaza.

Dusinvis antas å ha blitt drept og hundrevis ble såret av angrepet.

Ashraf al-Qudra, det palestinske helsedepartementets talsmann i Gaza, fortalte journalister at kritisk sårede pasienter ble flyttet til Rafah-overgangen for behandling i Egypt da det israelske angrepet rammet like utenfor Al-Shifa sykehuset.

«Vi informerte Røde Kors og Røde Halvmåne, vi informerte hele verden om at ofrene var oppstilt i de ambulansene,» sa han. «Dette var en medisinsk konvoi.»

Al-Shifa sykehus er det største sykehuset på Gazastripen. Det har for tiden over 5000 pasienter og titusenvis av fordrevne palestinere værende på sykehusområdet.

Den israelske hæren har ennå ikke kommentert den nye massakren. Tel Aviv har kontinuerlig hevdet at Hamas hovedkommandosenter ligger under Al-Shifa sykehus.

Denne påstanden ble imidlertid fullstendig diskreditert av den norske legen Mads Gilbert, som sa til Democracy Now tidligere denne uken at det ikke er «noen bevis i det hele tatt» for den påståtte Hamas-basen.

Minutter før angrepet snakket Blinken med journalister i Tel Aviv og sa at han diskuterte med israelske ledere muligheten for «humanitære pauser» i Gaza som kan «øke sikkerheten for sivile og tillate mer effektiv og bærekraftig levering av bistand».

«En rekke legitime spørsmål ble reist av Israel, inkludert hvordan man kobler pausen til løslatelsen av gisler og hvordan man sikrer at Hamas ikke bruker disse pausene til sin egen fordel. Dette er problemer vi må ta fatt på snarest, og vi tror det kan løses,» sa Blinken.

Tjenestemannen i Det hvite hus nevnte ikke Israels fortsatte brudd på humanitær lov.

Besøket hans kom mens tjenestemenn i Washington advarer Tel Aviv om at grusomhetene som blir begått av den israelske hæren i Gaza raskt «uthuler støtten» for krigen og kan ha «skumle strategiske konsekvenser».

Angrepet på den medisinske konvoien ble satt i gang rett etter at Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah advarte Israel om at «alle alternativer er på bordet» på den libanesiske fronten.


Denne artikkelen ble publisert av The Cradle.

Forrige artikkelFortsatt bruk av glyfosat er ingen gladnyhet
Neste artikkelHavari på vidda
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.