Titusener av jøder i USA protesterer mot Israels handlinger i Gaza

0
Fra den de jødiske organisasjonenes demonstrasjon i New York

Politiet i New York arresterte hundrevis av jøder som krevde våpenhvile.

Hundrevis av mennesker ble arrestert fredag da politiet brøt opp en stor demonstrasjon av hovedsakelig jødiske newyorkere som hadde tatt over hovedhallen på Grand Central stasjon i protest mot Israels bombardement av Gaza, sa politi og arrangører. Dette skriver AFP.

New York Police Department sa at minst 200 mennesker var arrestert, mens protestarrangører anslår antallet til mer enn 300.

Bilder fra stedet viste lange rekker av unge mennesker som sto i håndjern og hadde på seg svarte sweatshirts med ordene «Not In Our Name» og «Cease Fire Now» trykt i hvitt.

Den massive sit-in ble arrangert av gruppa Jewish Voice for Peace-New York City, som sa at tusenvis av medlemmene hadde deltatt i protesten, og blokkerte hovedbanen til byens sentralstasjon.

‘Not In Our Name!’ Hundreds Arrested at US Capitol as Jewish-Led Protest Demands Gaza Cease-Fire

Hundrevis av jødiske amerikanere og allierte ble arrestert i den amerikanske hovedstaden onsdag under en protest som krever at medlemmer av kongressen presset Israel for en umiddelbar våpenhvile i Gaza, hvor nesten 3500 palestinere har blitt drept i løpet av 12 dager med nådeløs israelsk bombardement.

Tusenvis av demonstranter ledet av medlemmer av Jewish Voice for Peace (JVP), IfNotNow, Jews for Racial and Economic Justice (JFREJ) og andre grupper samlet seg på Capitol-området og inne i bygningen, hvor hundrevis av mennesker deltok i et møte. i.

Deres ropte slagord – inkludert «ikke i vårt navn» og «våpenhvile nå» – runget dundrende under Capitol Rotunda, mens andre ganger klappet de i hendene og sang med høytidelig besluttsomhet på hebraisk.

«Vi er her for å si: ikke i våre navn, og aldri igjen,» erklærte JVP. «Og vi vil fortsette vår sivile ulydighet til kongressen krever en våpenhvile i Gaza, eller til de tvinger oss til å forlate stedet.»

Forrige artikkelWEF-varsler: De ønsker å mikrochippe verdens befolkning
Neste artikkelJordan forsøker å tiltrekke seg kinesiske investeringer