Sunak: Storbritannia vil ikke sende tropper inn i Ukraina «her og nå»

0

Storbritannias statsminister «presiserer» forsvarsministerens kommentarer om å sende britiske soldater til Ukraina for trening av ukrainske tropper.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 1. oktober 2023.

Storbritannias statsminister Rishi Sunak sa søndag at forsvarsministerens kommentarer om å sende tropper inn i Ukraina for trening, er en del av langsiktig planlegging, ikke noe Storbritannia vil gjøre i «her og nå».

Den britiske forsvarsministeren Grant Shapps fortalte Sunday Telegraph at han diskuterte ideen om å flytte Londons treningsprogrammer for ukrainske tropper fra Storbritannia til Ukraina. «Jeg snakket i dag om å få treningen nærmere og faktisk også inn i Ukraina», sier Shapps.

Ifølge Discord-lekkasjene og flere medieoppslag har Storbritannia hatt spesialstyrker inne i Ukraina. The Times of London rapporterte helt tilbake i april 2022  at britiske spesialsoldater fra Special Air Service trente ukrainere i panservernvåpen, utenfor Kiev. Men tilstedeværelsen ble aldri offisielt anerkjent av London, og en åpen britisk militærutplassering til Ukraina ville markere en betydelig eskalering av NATOs involvering i krigen.

Som svar på Shapps’ kommentarer sa den tidligere russiske presidenten Dmitrij Medvedev at den mulige britiske utplasseringen ville gjøre britiske militærinstruktører til «lovlige mål» for de russiske væpnede styrkene. Medvedev sa at de britiske troppene ville bli «hensynsløst eliminert, og denne gangen ikke som leiesoldater, men som britiske NATO-spesialister».

Men Sunak insisterte på at Shapps ikke snakket om å utplassere tropper til Ukraina med det første. Sunak sa at Storbritannia hadde trent ukrainere «lenge» i Storbritannia. «Og det forsvarsministeren sa, var at det godt kan være mulig en dag i fremtiden for oss å gjøre noe av den treningen i Ukraina», sier han.

«Men det er noe som er på lang sikt, ikke her og nå, det er ingen britiske soldater som vil bli sendt for å kjempe i den pågående konflikten. Det er ikke det som skjer. Det vi gjør er å trene ukrainere. Det gjør vi her i Storbritannia», la Sunak til.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

British PM Clarifies Defense Secretary’s Comments About Sending Troops to Ukraine for Training

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelKrigsdagbok del 77 – 3. til 5. august 2023
Neste artikkelUvitenskapelig å uttale «stol på vitenskapen»!
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.