Stort nederlag for NATO og EU ved valget i Slovakia

0
Fra Facebook-sida til Robert Fico

NATO og EU satset hardt på at deres kandidat skulle vinne valget i Slovakia. I stedet ble det seier for tidligere statsminister Robert Fico og hans venstrepopulistiske Smer-parti. De vant lørdagens valg i Slovakia etter å ha lovet å slutte å sende våpen til Ukraina, blokkere Kievs potensielle NATO-medlemskap og motsette seg sanksjoner mot Russland.

Med 98 prosent av stemmesedlene talt opp i landet med 5,5 millioner mennesker, hadde Smer 23,4 prosent av stemmene, foran det liberale, vestligorienterte Progressive Slovakia med nesten sju prosentpoeng og nesten 200.000 stemmer.

Ficos kampanje har rystet lederne i EU og NATO i frykt for at han vil flytte Slovakia til den anti-ukrainske leiren sammen med Ungarns statsminister Viktor Orbán. Fico har lovet å avslutte våpenleveranser til Kiev og motsette seg sanksjoner mot Russland.

Robert Fico bekrefter motstanden mot våpenleveranse etter valget

Robert Fico, som drev sin valgkampanje med et løfte om å avslutte militærhjelpen til Ukraina, har sagt etter valget at hans posisjon «ikke har endret seg» etter at partiets klare valgseier gjorde ham favoritt til å lede landet for fjerde gang. Dette skriver The Guardian.

Fico sa at Slovakia hadde større problemer enn Ukraina-spørsmålet, inkludert energipriser og levekostnader, men at hans parti ville gjøre alt for å starte fredssamtaler.

Dermed kan det se ut til at det i hvert fall blir to NATO-land som ønsker å stanse den militære hjelpen til krigen i Ukraina og gå inn for fredsforhandlinger.

Er det noe man misliker i EU og NATO, er det sjølstendige nasjoner som ønsker fred.

Forrige artikkelLondons ordfører undertegner plan som betyr forbud mot biler, melk og kjøtt innen 2030
Neste artikkelDet kommer et nytt globalt diktatur, men WEF har ikke bestemt seg for begrunnelsen