Storbritannia har gått tom for militært utstyr å gi Ukraina

0

En britisk militærkilde sier til The Telegraph: «Vi har gitt bort omtrent så mye vi har råd til».

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 3. oktober 2023.

Storbritannia har gått tom for militært utstyr som de kan gi til Ukraina, ifølge en høytstående britisk militærkilde til The Telegraph.

«Vi har gitt bort omtrent så mye vi har råd til», sier den ikke navngitte kilden til avisen, og legger til at Storbritannia har en rolle å spille i å oppmuntre andre nasjoner til å fortsette å bevæpne Ukraina.

«Vi vil fortsette å skaffe utstyr for å sørge for Ukraina, men det de trenger nå er ting som luftvernressurser og artilleriammunisjon, og vi har gått tomme for alt det», sier kilden.

Storbritannia har vært en trofast tilhenger av stedfortrederkrigen i Ukraina og har ledet mange eskaleringer i NATO-støtten, inkludert levering av Storm Shadow cruise-missiler, som har en rekkevidde på 155 miles, og giftig utarmet uranammunisjon for bruk med britiskproduserte Challenger 2-tanks.

Telegraph-rapporten kom etter at Ben Wallace, som gikk av som forsvarsminister i forrige måned, sa at han oppfordret statsminister Rishi Sunak til å bruke ytterligere milliarder slik at Storbritannia kunne gå forbi Tyskland som Ukrainas øverste støttespiller i Europa. Kilden som uttaler seg til The Telegraph sier at ansvaret ikke bør ligge på London for å gi «milliardene» Wallace har bedt om. «Å gi flere milliarder betyr ikke å gi milliarder i britisk utstyr», sier kilden.

Storbritannias mangel på våpen til Ukraina er det siste tegnet på at Natos støtte til stedfortrederkrigen er i ferd med å sprekke. Polen erklærte nylig at de ikke lenger ville forsyne Ukraina med våpen på grunn av en kornfeide, Slovakia valgte en kandidat som drev valgkamp for å avslutte militærstøtten til Ukraina, og Kongressen har fortsatt ikke godkjent de ekstra 24 milliarder dollar i utgifter til krigen som president Biden ønsker.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Britain Has Run Out of Military Equipment to Give Ukraine

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelRentefest til 50 milliarder i DNB
Neste artikkelVindturbiner er i praksis grov miljøkriminalitet
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.