Palestinsk helsedepartement frigir navn på drepte palestinere

0
Ifølge det Gaza-baserte helsedepartementet er minst 7.028 palestinere drept, inkludert 2.913 barn. / Skjermdump fra video

Ifølge det Gaza-baserte helsedepartementet er minst 7.028 palestinere drept, inkludert 2.913 barn. Listen ble offentliggjort etter at Biden stilte spørsmål ved dødstallene.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 26. oktober 2023.

Det Gaza-baserte palestinske helsedepartementet offentliggjorde navnene på tusenvis av palestinere drept under Israels angrep siden 7. oktober, etter at president Biden stilte spørsmål ved dødstallene.

Ifølge helsedepartementet er minst 7.028 palestinere drept, inkludert 2.913 barn. Rapporten den ga ut listet opp navn, alder, kjønn og ID-nummer på 6.747 personer. Ytterligere 281 lik er ennå ikke identifisert.

Da han onsdag ble konfrontert med det massive tallet på drepte barn i Gaza, sa president Biden at han hadde «ingen forestilling om at palestinerne forteller sannheten», samtidig som han erkjente at «uskyldige har blitt drept».

Ashraf al-Qudra, talsmann for helsedepartementet, sa at USA var «blottet for menneskelige standarder, moral og grunnleggende verdier om menneskerettigheter,» for «skamløst» å stille spørsmål ved dødstallene.

«Vi bestemte oss for å gå ut og kunngjøre, med detaljer og navn, og foran hele verden, sannheten om den folkemorderiske krigen begått av den israelske okkupasjonen mot vårt folk,» sa han.

Biden og andre amerikanske embetsrepresentanter har sådd tvil om tapstallene siden enklaven styres av Hamas, noe som betyr at de har tilsyn med helsedepartementet. Men Gazas helsedepartement er kjent for å være pålitelig, og antallet har tålt gransking av FN og til og med Israel, i tidligere kriger.

For eksempel sa Gazas helsedepartement at 2.310 palestinere ble drept i Gaza-krigen i 2014. FNs tall for konflikten var noe lavere, på 2.251, og det israelske anslaget var 2.125.

Mens president Biden stiller spørsmål ved dødstallene, viser en rapport fra HuffPost, at utenriksdepartementet hans siterer tallene fra Gazas helsedepartement internt i meldinger kjent som «situasjonsrapporter».

I en rapport, skrevet den 21. oktober, bemerket utenriksdepartementets offisielle utkast til telegrammet, at tapsraten faktisk kunne være høyere enn hva Gazas helsedepartement rapporterer. «Tallene er sannsynligvis mye høyere», ifølge FN og frivillige organisasjoner som rapporterer om situasjonen, heter det i rapporten.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War:

Palestinian Health Ministry Releases Names of Palestinians Killed After Biden Questions Death Toll

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelJordan forsøker å tiltrekke seg kinesiske investeringer
Neste artikkelOverdimensjonerte ambassader
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.