Høyesteretten i New York tar oppgjør med vaksinepolitikken

0

I en dom slår retten fast at vaksinene ikke stanser spredning av covid-19 og opphever alle oppsigelser av offentlig ansatte som nektet å ta vaksinen. De blir også tilkjent tilbakebetaling av lønn.

Høyesterett i delstaten New York ga ordre om at alle New York City-ansatte som ble sparket fordi de ikke var vaksinert skal bli gjeninnsatt med etterbetaling.

Retten ved dommer Ralph Porzio fant mandag at «å være vaksinert forhindrer ikke en person i å pådra seg eller overføre COVID-19.» New Yorks borgermester Eric Adams hevdet tidligere i år at administrasjonen hans ikke ville ansette tidligere ansatte som hadde fått sparken på grunn av vaksinasjonsstatusen.

Dommer Porzio slo fast at administrasjonens vedtak mayor’s Executive Order 62 var både «vilkårlig og lunefullt».

Ralph Porzio har tidligere felt dom mot påbudet om at småbarn skulle gå med masker.

New York City sparket omtrent 1700 ansatte for å være uvaksinerte tidligere i år etter at byen vedtok et vaksinemandat under tidligere ordfører Bill de Blasio.

Mange av de som ble sparket var politi og brannfolk.

FDNY-Uniformed Firefighters Association-president Andrew Ansbro og FDNY-Uniformed Fire Officers Association-president Lt. James McCarthy fordømte Adams tidligere i år etter at ordføreren tillot et unntak fra vaksinemandatet for idrettsutøvere og andre utøvere, selv om brannmenn fortsatt ble sparket på grunn av vakisinestatusen sin. De to oppfordret byen til å utvide unntaket til alle New Yorkere.

«Vi er her for å si at vi støtter tilbakekallingen av vaksinemandatet som ordføreren kunngjorde torsdag,» sa McCarthy. «Vi mener at det også bør utvides. Vi støtter tilbakekallingen av mandatet for idrettsutøvere og utøvere som jobber i New York City. Vi mener at folk som jobber for New York City også bør få mandatet opphevet for seg.»

Forrige artikkelOm sammenhengen mellom Covid-19 vaksinasjon og dødelighet
Neste artikkelEn dysfunksjonell energipolitikk