Det hvite hus har diskutert militær respons hvis Hizbollah angriper Israel

0
USS Gerald R. Ford

Israelske tjenestemenn forventer at USA vil bli involvert hvis Gaza-krigen eskalerer.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 17. oktober 2023.

Det hvite hus har diskutert muligheten for å bruke militærmakt mot Hizbollah dersom den libanesiske sjiagruppen går til et betydelig angrep på Israel, meldte Axios tirsdag.

Rapporten lyder:

«Scenariet med å bruke amerikansk militærmakt hvis Hizbollah skulle bli med i krigen har kommet opp i flere møter i Det hvite hus de siste dagene, sa tjenestemennene. De la til at enhver beslutning om å bruke makt vil bli tatt i henhold til omfanget av et Hizbollah-angrep og Israels evne til å svare.»

Hizbollah og Israel har utvekslet ild over grensen mellom Libanon og Israel, og det har vært tap, men de to sidene har ennå ikke engasjert seg i full kamp. Ifølge The Jerusalem Post utsatte Israel sin bakkeinvasjon av Gaza på grunn av bekymring for at Hizbollah kunne åpne en ny front i nord når de fleste israelske soldater er forpliktet i sør.

USA har utplassert to hangarskip-angrepsgrupper og andre militære ressurser til regionen og har advart Hizbollah og Iran om ikke å gripe inn i Gaza-krigen. Israelske tjenestemenn tror at USA vil bli involvert hvis krigen eskalerer utover angrepet på Gaza.

Israels nasjonale sikkerhetsrådgiver Tzachi Hanegbi, bemerket tirsdag Bidens skritt. «Han gjør det klart for våre fiender at hvis de i det hele tatt forestiller seg å delta i offensiven mot innbyggerne i Israel, vil det bli amerikansk engasjement her,» sa Hanegbi. «Israel vil ikke være alene … En amerikansk styrke er her, og den er klar.»


Dette innlegget ble først publisert av Anti-War:

White House Has Discussed Military Response If Hezbollah Attacks Israel

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelTusener av unge jøder i USA blokkerer Kongressen og krever våpenhvile
Neste artikkelGassforekomstene utenfor Gaza
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.