USAs toppgeneral: Å fjerne Russland fra Ukraina er å «legge lista veldig høyt»

0
US Chairman of the Joint Chiefs of Staff, General Mark Milley

Hærgeneral og formann i Joint Chiefs of Staff, Mark Milley sier i et intervju at et raskt utfall av krigen i Ukraina er usannsynlig, og la til at en ukrainsk seier i konflikten er å «legge lista veldig høy» og det vil ta «veldig lang tid».

Ukrainas president Volodymyr Zelensky har nektet å forhandle om en fred med Russland. Han sa at det beste resultatet ville være å fjerne Russland fra hele Ukrainas territorium.

Milley trekker seg fra sin stilling som formann for Joint Chiefs of Staff i slutten av denne måneden. Når han sier at en ukrainsk seier er å «legge lista veldig høyt» mener han i virkeligheten at dette ikke lar seg gjøre. Dette er et av mange signaler fra USA til Kiev om at de er i ferd med å tape krigen og at USA ikke vil klare å hindre det.

Ukrainas etterlengtede motoffensiv har gjort sakte framskritt mot russiske linjer i landets østområder, skriver The Hill. I virkeligheten er framskrittene så små at man må ha kart i stor målestokk for å se dem. Og offensiven kan ha kostet så mange som 70.000 ukrainske soldater livet.

Dette kartet er fra det svært proukrainske Institute for the Study of War.

Her er kartet blåst opp slik at man kan se de små framskrittene Ukraina har gjort. Det har angivelig kostet 70.000 ukrainske soldater livet:

De lyseblå områdene er de framgangene Ukraina har gjort på fire måneder.

Det sakte tempoet har bekymret vestlige allierte og Milley har tidligere både forsvart den ukrainske innsatsen og sagt at suksessen vil kreve tålmodighet.

«Dette kommer til å bli langvarig. Det kommer til å bli vanskelig. det kommer til å bli blodig,» sa Milley i juli.

Russland blir ikke utmattet av krigen

I mai rapporterte The Economist at kostnadene ved krigen er et mindre problem for Russland:

Likevel har all denne skaden kommet til en relativt mild kostnad for Russland. Som vi har rapportert holder økonomien seg mye bedre enn nesten noen forventet. Og de direkte skatterelaterte kostnadene ved krigen – hva landet bruker på mannskaper og maskiner – er overraskende lave.

Russlands økonomi blomstrer: Moskvas økonomi har vokst med mer enn en femtedel de siste fem årene til tross for alvorlige utfordringer i løpet av den tiden, ifølge varaordfører for økonomisk politikk Vladimir Efimov.

I en tale i går sa Russlands president Vladimir Putin at han forventer at landets økonomi vil vokse med mellom 2,5% og 2,8% ved utgangen av dette året.

Russland har også bygd ut sine allianser i Eurasia, Afrika og Latin-Amerika slik at landet ikke på noen måte står i fare for å bli isolert.

Det er Ukraina som blir ødelagt og Europa som blir utarmet.

Se Glenn Diesens intervju med oberst (ret.) Douglas Macgregor:

Forrige artikkelHan som ropte «ulv», uler igjen – Espen Nakstad er tilbake
Neste artikkelKrigsdagbok del 75 – 22. til 27. juli 2023