Ukraina: Mer enn 40.000 soldatliv tapt for ingenting

0

Alle foreliggende data tyder på at den såkalte motoffensiven til Ukraina har vært en forferdelig katastrofe. Mer enn 40.000 ukrainske soldater skal ha mistet livet og et ukjent antall er alvorlig såret. Og det som er oppnådd er så lite at man knapt får øye på det på et oversiktskart.

Hver eneste dag skriver mediene om «Ukrainas gjennombrudd», men se på dette kartet fra 7. september 2023 fra det sterkt pro-ukrainske Institute for the Study of War:

De erobrede områdene er de små lyseblå feltene. De er så små at vi har lagd et forstørret kartutsnitt til venstre. Dette er «gjennombruddet» som det snakkes så mye om. Og hvor mange menneskeliv har det kostet? 40.000? Vi vet ikke, men det er fryktelig mange.

Irske Clare Daly konfronterte Jens Stoltenberg med disse tapene og hevdet at 500.000 mennesker er drept. Som man vil se av dette klippet imøtegår ikke Stoltenberg dette tallet, og man vil også se at han har svært store vanskeligheter med å forsvare de enorme tapene som NATO presser Ukraina til å ta:

Å fortsette å støtte krigen er å dømme nye hundretusener til døden

Europeiske skrivebordskrigere, som samtlige partier på Stortinget, ivrer for at Ukraina må få mer våpen for å «ta tilbake alt territorium». Alle noenlunde edruelige analytikere vet at dette er en umulighet. NATO og Ukraina taper denne krigen. Mer våpen og flere krav om å ta ytterligere tap vil bare føre til mer død og elendighet, ikke seier.

Tidligere oberstløytnant Daniel Davis som skriver på det pro-ukrainske nettstedet 19fortyfive skriver:

Om ikke annet bør Vesten være svært motivert for å få slutt på denne konflikten i et forhandlet oppgjør der Putin må nøye seg med mindre enn sine maksimalistiske krav. Men moralsk sett bør ikke Vesten fortsette å presse fram i et forgjeves forsøk på å oppnå det militært uoppnåelige målet om en ukrainsk seier – spesielt når slik støtte mest sannsynlig bare vil resultere i meningsløse tap av ukrainske liv og territorier.

Vi må enten innrømme de usmakelige realitetene om hvordan kriger utkjempes og vinnes og forsøke å delta i en diplomatisk innsats for å få alt vi kan for Ukraina, eller vi må ignorere bevisene vi misliker og blindt presse på for en seier som sannsynligvis aldri vil komme.

Les også: Sarkozy vilified for speaking uncomfortable truths about Ukraine

De som fortsetter å heie fram denne krigen bærer et enormt moralsk ansvar, men det virker som om de ikke har moral til å bære det. En slik entusiasme for å sløse bort ukrainske liv viser at det ikke akkurat er Ukrainas interesser de er mest opptatt av. Denne krigen kunne ha vært unngått, og den kunne ha vært stanset veldig raskt etter at den startet. Men det forbød London og Washington. Nå ser vi resultatet.

Forrige artikkelBRICS diskuterer en «betalingsenhet» som alternativ til dollar
Neste artikkelLahaina i flammer