Polens statsminister ber Zelensky aldri fornærme polakker igjen

0
Polens statsminister Mateusz Morawiecki / Twitter

Kommentarene kommer etter at Polen sa at de ikke lenger bevæpner Ukraina.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 24. september 2023.

Polens statsminister Mateusz Morawiecki sa fredag at Ukrainas president Volodoymr Zelensky «aldri må fornærme» det polske folket igjen, samtidig som Warszawa og Kiev er i strid om ukrainsk kornimport.

«Jeg … vil be president Zelensky om aldri å fornærme polakker igjen, slik han nylig gjorde under sin tale i FN», sa Morawiecki på et valgmøte.

Zelensky målrettet Polen og to andre EU-land for fortsatt å forby import av ukrainsk korn, i sin tale i FNs generalforsamling, og anklaget dem for å hjelpe Russland.

Etter Zelenskys tale ble Morawiecki spurt om kornstriden ville påvirke polsk støtte til Ukraina, og han svarte med å si at Polen ikke lenger bevæpner landet. Piotr Mueller, en talsmann for den polske regjeringen, klargjorde deretter at Polen ville besørge det de allerede har lovet Ukraina, men ikke noe mer på grunn av «en rekke absolutt uakseptable uttalelser og diplomatiske gester [som] dukket opp på ukrainsk side».

Bloomberg meldte fredag at USA ønsker ytterligere avklaring fra Polen om landets støtte til Ukraina. Avgjørende er at Morawiecki sa at våpenforsendelser fra andre land, som sendes gjennom Polen ikke vil bli forstyrret, ettersom Polen har blitt et viktig knutepunkt for NATOs våpenleveranser til Ukraina.

Uenigheten mellom Ukraina og Polen kommer i forkant av det polske parlamentsvalget, som er satt til 15. oktober. Polens regjerende parti Lov og Rettferdighet, har fått kritikk for å være for støttende til Ukraina.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Polish PM Tells Zelensky to ‘Never Insult Poles Again’

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelForskere «sjokkerte» og «skremte» over hva som er i mRNA-skuddene
Neste artikkelI hvilken grad endrer temperaturnivået seg på grunn av klimagassutslipp?
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.