John Mearsheimer: Ukrainas motoffensiv var dømt til å lide nederlag

0
Mearchiavelli, Marwane Pallas, The Philomatean Society

Den verdensberømte analytikeren John J. Mearsheimer har skrevet en svært viktig artikkel under tittelen Bound to Lose der han forklarer hvorfor den ukrainske motoffensiven var dømt til nederlag allerede før den startet.

Mearsheimer skriver:

Det er nå klart at Ukrainas etterlengtede motoffensiv har vært en kolossal fiasko. Etter tre måneder har den ukrainske hæren gjort små fremskritt med å presse russerne tilbake. Faktisk har den ennå ikke kommet utover den såkalte «gråsonen», den sterkt omstridte landstripen som ligger foran den første hovedlinjen av russisk forsvar. New York Times rapporterer at «I de to første ukene av motoffensiven ble så mye som 20 prosent av våpnene Ukraina sendte til slagmarken skadet eller ødelagt, ifølge amerikanske og europeiske tjenestemenn. Tapene inkluderte noen av de formidable vestlige kampmaskinene – stridsvogner og pansrede personellkjøretøyer – som ukrainerne regnet med ville slå russerne tilbake. Ifølge praktisk talt alle beretninger om kampene, har ukrainske tropper lidd enorme tap. Alle de ni hyllede brigadene som NATO bevæpnet og trente for motoffensiven, har blitt brutalt hakket opp på slagmarken.

Den ukrainske motoffensiven var dømt til å mislykkes fra start. En titt på oppstillingen av styrker på begge sider og hva den ukrainske hæren prøvde å gjøre, kombinert med en forståelse av historien til konvensjonell landkrig, gjør det klart at det praktisk talt ikke var noen sjanse for at de angripende ukrainske styrkene kunne beseire Russlands forsvarsstyrker og nå sine politiske mål.

Et sluttspill for krigen i Ukraina

John Mearsheimer snakket med professor Glenn Diesen og Alexander Mercouris om situasjonen etter nederlaget for den ukrainske motoffensiven. Det er en svært interessant samtale, og vi må også berømme professor Diesen for hans evne til å få internasjonale eksperter i tale.

Omprogrammering av vestlige publikum

Hvis man følger med på det som skjer i USAs regimemedier vil man se at det har skjedd et markant skifte i deres dekning av krigen. Den har gått fra den mest naive optimismen som har dominert i 18 måneder til det man vil kalle doom and gloom, kort sagt dystre utsikter.

Andrew Korybko, som er en amerikansk analytiker med base i Moskva, har bemerket dette:

Western Media Is Nowadays Talking About How Fatigued & Frustrated Ukrainians Have Become

Og han belegger det med følgende viktige artikler fra medier som er kjent for å være sjefspropagandister for regimet:

The Washington Post: “Slow counteroffensive darkens mood in Ukraine

The Economist: “Ukraine’s sluggish counter-offensive is souring the public mood”.

* Washington Post: “U.S. intelligence says Ukraine will fail to meet offensive’s key goal

* CNN: “Ukraine’s recent focus on Crimea draws skepticism from corners of the Biden administration

* Washington Post: “Ukraine running out of options to retake significant territory

* Financial Times: “US grows doubtful Ukraine counteroffensive can quickly succeed

Alle disse artiklene har til hensikt å venne publikum til tanken om at den seieren de er blitt lovt så lenge, og som de har blitt forledet til å støtte gigantbevilgninger til, slett ikke vil komme, men at det forhatte Russland faktisk ser ut til å vinne på slagmarka og at Vesten verken ønsker eller evner å forhindre det.

Forrige artikkelBlir det storstreik i USAs bilindustri?
Neste artikkelVis oss kjøpekontrakten mellom staten og Pfizer nå!